اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر حساسیت اضطرابی، نگرانی مادران با کودک با اختلال یادگیری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره انجمن روان شناسی ایران؛ با تاکید بر روان شناسی و مسائل اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: CIPSA09_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه امامی

کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، آشتیان، ایران

راحله امامی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران مرکزی، تهران، ایران

چکیده

هدف بررسی اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر حساسیت اضطرابی، نگرانی مادران با کودک با اختلال یادگیری شهر تهران. مطالعه به روش نیمه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه انجام شد. جامعه کلیه مادران با کودک با اختلال یادگیری که در تابستان و پاییز ۱۴۰۱ به مرکز اختلال یادگیری تهران مراجعه کرده بودند و ۳۰ نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایشی آموزش تنظیم هیجان (۸جلسه و هر جلسه ۹۰دقیقه) طی ۸هفته تحت مداخله قرار گرفتند و برای گروه کنترل مداخله انجام نگرفت. از مقیاس حساسیت اضطرابی ریس و پترسون (۱۹۸۵)، پرسشنامه حالت نگرانی پنسیلوانیا میر و همکاران (۱۹۹۰) استفاده شد. داده ها با تحلیل کوواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج: تفاوت معنی داری در میانگین نمرات پس آزمون گروه آزمایش و کنترل در شدت علائم، حساسیت اضطرابی، نگرانی گروه مداخله و کنترل وجود داشت. آموزش تنظیم هیجان در کاهش علائم، حساسیت اضطرابی، نگرانی مادران با کودک با اختلال یادگیری موثر هستند. مطابق با یافته های پژوهش حاضر می توان از آموزش تنظیم هیجان به عنوان یک روش موثر در جهت کاهش علائم، حساسیت اضطرابی، نگرانی مادران با کودک با اختلال یادگیری استفاده شود.

کلیدواژه ها

آموزش تنظیم هیجان، حساسیت اضطرابی، نگرانی، مادران، اختلال یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.