تاثیر دیجیتالی شدن و توسعه پایدار بر کارآفرینی و رفاه ملی در کشورهای در حالتوسعه و کشورهای توسعه یافته

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس بین المللی پژوهش در مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET20_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سعیدی زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان،ایران

چکیده

هدف از این تحقیق بررسی تاثیر دیجیتالی شدن و توسعه پایدار بر کارآفرینی و رفاه ملی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در بازه زمانی سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ است. روش مورد استفاده در این تحقیق از نظر هدف توسعه ای و از لحاظ طرح توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه جهان هستند. و نمونه آماری به صورت غربالی و بر اساس معیارهای مورد نظر از میان کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه از نظر اقتصادی است. که در نهایت ۶۸ کشور شامل ۳۴ کشور توسعه یافته و ۳۴ کشور در حال توسعه به عنوان کشورهای هدف انتخاب شده اند. برای دستیابی به اطلاعات کشورها در زمینه متغیرهای مورد نظر از بانک های اطلاعاتی معتبر ،نظیر بانک جهانی، پایگاه داده سازمان ملل دیده بان جهانی کارآفرینی و غیره استفاده شده است. تجزیه و تحلیلی داده ها با رگرسیون حداقل مربعات معمولی و با استفاده از داده تلفیقی (پانل) انجام شده است. نتایج نشان داد که در کشورهای توسعه یافته دیجیتالی شدن تاثیر معنادار بر کارآفرینی و رفاه ملی دارد؛ در حالی که در کشورهای در حال توسعه دیجیتالی شدن فقط تاثیر معنادار بر رفاه ملی دارد. همچنین در کشورهای توسعه یافته توسعه پایدار تاثیر معناداری بر کارآفرینی دارد؛ در صورتی که تاثیر معناداری بر رفاه ملی ندارد. در حالی که در کشورهای در حال توسعه توسعه پایدار تاثیر معناداری بر رفاه ملی دارد؛ در صورتی که تاثیر معناداری بر کارآفرینی ندارد و در نهایت نیز مشخص شد که هم در کشورهای توسعه یافته و هم در کشورهای در حال توسعه کارآفرینی تاثیر معنادار بر رفاه ملی دارد.

کلیدواژه ها

دیجیتالی شدن ، توسعه پایدار ، کارآفرینی ، رفاه ملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.