بهینه سازی ریز ساختار و خواص مکانیکی اتصال غیر مشابه فولاد زنگ نزن آستنیتی 310 به اینکونل 617 توسط فرایند جوشکاری قوسی تنگستن- گاز پالسی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_190
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 881
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن شاه حسینی

کارشناس ارشد دانشگاه صنعتی اصفهان

فرهاد مددی

کارشناس ارشد دانشگاه صنعتی اصفهان

مرتضی شمعانیان

دانشیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

سوپر آلیاژ پایه نیکل اینکونل 617 و فولاد زنگ نزن آستنیتی AISI310 دو نوع ماده مهندسی هستند که به صورت گسترده در صنایع دمای بالا و در کاربردهایی که نیاز به مقاومت به اکسیداسیون وجود دارد استفاده می شوند. جایگزینی اینکونل 617 با فولاد 310 بسیار مقرون به صرفه بوده و به همین منظور استفاده از فرایندهای جوشکاری ذوبی مانند فرایند جوشکاری قوسی-تنگستن گاز ضروری است. در این پژوهش، بهینه سازی پارامترهای فرایند جوشکاری قوسی- تنگستن گاز پالسی با هدف ایجاد ریز ساختار مناسب و ارائه بهترین خواص مکانیکی انجام شد.بدین منظور از فلز پرکننده ERNiCrCoMo به عنوان ماده پر کننده استفاده شد. فرایند جوشکاری پالسی با تغییر سه پارامتر مهم جریان بیشینه، جریان کمینه و فرکانس جوشکاری انجام شد. بررسی های ریز ساختاری ارزیابی خواص مکانیکی بر روی مقاطع جوشکاری شده انجام شد. از نتایج تجربی و آزمایشگاهی برای توسعه مدل ریاضی پیش بینی خواص مکانیکی استفاده گردید. روش طراحی آزمایش مرکب مرکزی و تکنیک تکرار کامل که جزء روش رویه پاسخ می باشد برای بهسنه سازی پارامترهای جوشکاری مورد استفاده قرار گرفت. بدین منظور از سه فاکتور متغییر با پنج سطح استفاده شد و مدلهای ریاضی توسط روش رگرسیون چند گانه توسعه داده شد. یافته های پژوهش نشان می دهد که میزان جریان جروشکاری به علت تاثیر مستقیم بر حرارت وروردی و فرکانس جریان به دلیل ایجاد ضربان های قوسی ناشی از تغییر جریان مهمتریم عوامل تاثیر گذار می باشند.

کلیدواژه ها

اتصال غیر مشابه، جوشکاری قوسی-تنگستن گاز پالسی، طراحی آزمایش، ریز ساختار، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.