شبیه سازی و ساخت نازل پرینتر سه بعدی زیستی بر اساس پارامترهای جوهر زیستی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک، عمران و فناوری های پیشرفته
- کد COI اختصاصی: MMAT05_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 389
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی مواد- نانومواد، دانشگاه شیراز
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه شیراز
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه شیراز
دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک، دانشگاه شیراز
استاد بخش مهندسی مواد، دانشگاه شیراز
چکیده
پرینترهای سه بعدی زیستی، یکی از نوآوری های جدیدی هستند که با استفاده از جوهرها و مواد زیستی و با به کارگیری ساز و کارهایپیچده و دقیق، قادر به تولید و ساخت انواع بافت ها و اندام های مصنوعی می باشند. امروزه، انواع پرینترهای سه بعدی در آزمایشگاه ها، مراکزتحقیقاتی و بیمارستان ها کاربردهای فراوانی دارند و به محققان این امکان را می دهند که بافت ها و اندام ها را با جزئیات بالا وانعطاف پذیری بیش تری تولید کنند. یکی از مهم ترین قسمت های پرینترهای سه بعدی زیستی، سیستم تزریق و نازل آن می باشد کهعملکرد مناسب و ایده آل این قسمت بر عملکرد کلی پرینتر بسیار موثر است. در واقع این قسمت، ایجادکننده ی توازن میان دقت چاپ وسرعت جریان مواد زیستی می باشد. پارامترهای مختلفی از جمله قطر و طول نازل، جنس آن، سرعت جریان مواد زیستی، نوع سیستمتزریق و شرایط قرارگیری نازل بر روی عملکرد مناسب پرینتر بسیار تاثیرگذار است. از دیگر پارامترهای تاثیرگذار فرآیند چاپ نیز، جنسجوهر زیستی می باشد که ویژگی های مادی آن اعم از گرانروی و چگالی تاثیر مستقیم بر فرآیند چاپ دارد. در این پژوهش، در ابتدا بهطراحی و بهینه سازی نازل با نرمافزار کامسول پرداخته شده است. سپس با بررسی دو جوهر زیستی متفاوت که با نسبت های مختلفی ازژلاتین و آلژینات تشکیل شده اند، دبی و سرعت خروجی جوهر زیستی را در ابتدا به ازای نیروی وزن سیال جوهر و در ادامه به ازاینیروهای مختلف اعمالی ایجادشده توسط سیستم تزریق، با یکدیگر مقایسه کرده و در نهایت مشخص می شود که طراحی بهینه نازل، چهتاثیری بر فرآیند چاپ دارد.کلیدواژه ها
پرینتر سه بعدی زیستی، شبیه سازی، نازل، جوهر زیستیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.