اثر استقلال حسابرس بر کیفیت حسابرسی: مروری بر ادبیات
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری، بانکداری و اقتصاد ایران
- کد COI اختصاصی: MABECONF07_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 406
نویسندگان
کارشناس ارشد حسابداری
چکیده
استقلال حسابرس و کیفیت حسابرسی دو مفهومی هستند که به طور جدانشدنی کار می کنند. بسیاری استدلال کرده اند که استقلال حسابرس باعث کیفیت حسابرسی می شود و به همین دلیل کیفیت حسابرسی نمی تواند با سیستمی که آن را تولید می کند متفاوت باشد. این مقاله ادبیات مربوط به استقلال حسابرس و کیفیت حسابرسی را به منظور تعیین تاثیر اولی بر دومی مرور می کند. اطلاعات این مطالعه از منابع مختلف شامل مقالات چاپ شده در طی سال های گذشته، مجلات، کتاب های درسی و سایر مطالب اینترنتی به دست آمده است. از این رو، پژوهش حاضر در زمره پژوهش های مروری محسوب میشود. بر اساس بررسی، یافته ها نشان می دهد که بین استقلال حسابرس و کیفیت حسابرسی رابطه قوی وجود دارد. یافته های پژوهش نشان میدهد که چهار موضوع اصلی که استقلال حسابرس را تهدید میکند عبارت اند از: الف) دوره تصدی حسابرس ب) خدمات غیر حسابرسی ج) اهمیت (نفوذ) صاحب کار د) وابستگی مشتری به شرکت های حسابدار رسمی .(CPA) علاوه بر آن، سه موضوع الف) اندازه موسسه حسابرسی ب) کمبود مشتری حسابرسی ج) کمیته حسابرسی که میتواند استقلال حسابرس را نیز تهدید کند بررسی شده است . اکثر مطالعات در مورد استقلال حسابرس و کیفیت حسابرسی بر روی یک یا دو مورد از تهدیدات اصلی متمرکز بوده است . بنابراین، این بررسی توصیه میکند که تحقیقات بیشتری با در نظر گرفتن چهار تهدید اصلی آشکار شده انجام شود و به بخشهای دیگر مانند استقلال در مراحل حسابرسی، روابط شخصی و خانوادگی، آموزش و تجربه حسابرس گسترش یابد.کلیدواژه ها
حسابرسی، کیفیت حسابرسی، استقلال حسابرس، دوره تصدی حسابرسمقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.