بررسی تحلیل فضایی تصادفات درون شهری و عوامل مؤثر انسانی در آن با استفاده از مدل ویکور و GIS (مورد مطالعه: شهر زنجان)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
- کد COI اختصاصی: TTC12_209
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3223
نویسندگان
استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، عضو هیات علمی دانشگاه زنجان
دانشجوی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه زنجان
دانشجوی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه زنجان
دانشجوی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه زنجان
چکیده
امروزه مسئله ایمنی ترافیک یکی از اصول اولیه مهندسی ترافیک و برنامه ریزی حمل و نقل است. وقوع تصادفات در شبکه داخل شهری یکی از عوامل مؤثر بر عملکرد سیستم حمل و نقل است. تصادفات ترافیکی از عوامل مهم مرگ و میر و صدمات شدید جانی و مالی بوده و پیامدهای سنگین اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آن جوامع بشری را به شدت مورد تهدید قرار داده است. اولین گام در جهت بهبود ایمنی ترافیک راه شناسایی نقاط حادثه خیز و علل آن میباشد. هدف این نوشتار بررسی عوامل موثر انسانی در تصادفات درون شهری و بروز سوانح جادهای با استفاده از مدل Vikor و همچنین تحلیل فضایی و پراکندگی تصادفات در شهر زنجان که طی چند سال اخیر بسیار اهمیت یافته است میباشد. روش پژوهش با توجه به موضوع و پرسشهای تحقیق، توصیفی- تحلیلی و پیمایشی و روش گردآوری اطلاعات اسنادی و میدانی است. یافتههای پژوهش نشان میدهد که مهمترین عوامل انسانی مؤثر در تصادفات درون شهری سبقتهای غیرمجاز، نبستن کمربند ایمنی، خستگی مفرط، مسایل روحی و روانی، نبود تمرکز ذهنی و مصرف مشروبات الکلی، نقض دید، تجربه ناکافی و تشخیص نادرست فاصله و سرعت میباشد. همچنین نتایج پژوهش نشان میدهد که در بررسی و تحلیل عوامل مؤثر انسانی در بروز سوانح درون شهری زنجان با استفاده از مدل ویکور، بیشترین نقاط حادثه خیز در این شهر در سال 1390 در منطقه 3 در تقاطع تربیت، با مقدار ویکور 0,4269 و کمترین نقاط حادثه خیز نیز در منطقه 4 با مقدار ویکور 0,8146 قرار دارد. همچنین منطقه ی 1 و 2 نیز به ترتیب در رتبه ی 2 و 3 قرار دارند. یافته ها بر اساس GIS نیز نشان میدهد که بیشتر تصادفات عمدتاً در بخش مرکزی شهر و در مناطقی که بیشتر در طول روز مملو از جمعیت و تردد وسایل نقلیه میباشد، رخ داده است.کلیدواژه ها
عوامل انسانی، نقاط حادثه خیز، تصادف، مدل ویکورمقالات مرتبط جدید
- Optimizing Subway Timetables and Headways Using Image Processing Techniques
- کاربردهای دوقلوی دیجیتال در کنترل ترافیک شهری
- یک روش سریع و موثر در تشخیص افراد در تصاویر ویدیویی مبتنی بر بهبود عملکرد ادغامدر روش توجه متقابل تکرار ی
- امکان سنجی به کارگیری هوش مصنوعی در تجهیزات ترافیکی شهر مبارکه
- مروری بر مدل های تخصیص ترافیک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.