بررسی و پیش بینی پتانسیل انسداد و گل گرفتگی قطعه شرقی-غربی خط ۷ مترو تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC13_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر حسین بدرالدینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

کوروش شهریار

استاد دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

پرویز معارف وند

استادیار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

جمعیت کلان شهرهای ایران طی دهه های اخیر با شتاب بیشتری زیاد شده و لذا موضوع حمل ونقل شهری به صورت مسئله ای مهم درآمده است. احداث خطوط مترو به خصوص به صورت تونلی، یکی از روش های اساسی حل مشکل ترافیک سنگین چنین کلان شهرهایی است. حفر تونل مترو در زمین های سست مناطق شهری با مشکلات و مخاطرات زمین شناسی و ژئوتکنیکی متعددی همراه است. یکی از مهم ترین مسائل ژئوتکنیکی در زمین های نرم، چسبندگی خاک مسیر و ایجاد انسداد و گل گرفتگی درقسمت های مختلف ماشین حفار است که باعث بروز مشکلاتی در کله حفار، جام های ورود مصالح و قسمت های دیگر انتقال مصالح می شوند. در این مقاله با بررسی ویژگی های زمین شناسی مهندسی و ژئوتکنیکی قطعه شرقی-غربی خط ۷ مترو تهران در طول مسیر تونل با توجه به رابطه ای بین شاخص استحکام یا قوام و شاخص خمیری بر اساس نمودار معرفی شده توسط توس و برگر به پیشبینی پتانسیل انسداد و گل گرفتگی این پروژه پرداخته شده است. مسیر پیشنهادی قطعه شرقی-غربی خط ۷ قطار شهری تهران با طولی حدود ۱۲ کیلومتر، از ۱۳ ایستگاه تشکیل شده است که از شهرک امیرالمومنین حدفاصل ایستگاه A۷ در شرق تهران شروع شده و تا ایستگاه N۷ واقع در تقاطع خیابان قزوین و بزرگراه نواب ادامه می یابد. بر اساس بررسی نتایج حاصل از ۶۱ گمانه ماشینی و ۱۶چاهک دستی در محدوده مسیر پروژه می توان بیان کرد که تونل در محدوده های قسمت های انتهایی مسیر، با پتانسیل انسداد متوسط و روبه بالا مواجه خواهد بود

کلیدواژه ها

تونل، ماشین حفار تونل، محیط خاکی، پتانسیل انسداد و گل گرفتگی، خط ۷ مترو تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.