تاثیر شرایط خشک کردن پاششی بر ویژگی های فیزیکی، عملکردی و بازده تولید پودر آب ماست

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه نوآوری در علوم و فناوری غذایی، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JFSTIA-14-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران اعلمی

دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، گرگان، ایران.

مجید شیرمحمدی

دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، گرگان، ایران

یحیی مقصودلو

استاد، گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، گرگان، ایران

مرتضی خمیری

دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، گرگان، ایران.

چکیده

در این مطالعه تاثیر پارامترهای مختلف شامل دمای هوای ورودی، نرخ و غلظت ورود خوراک بر ویژگی های فیزیکی، عملکردی و بازده تولید پودر آب ماست تهیه شده به روش خشک کن پاششی مورد بررسی قرار گرفت. فرایند تولید پودر آب ماست با استفاده از یک خشک کن پاششی در مقیاس پایلوت انجام شد. متغیرهای فرایند شامل دمای هوای ورودی (C° ۱۴۰، ۱۶۰، ۱۸۰)، غلظت خوراک ورودی (۳۰ و ۴۰ درصد) و نرخ ورود خوراک ( ml min-۱ ۱۵ و ۲۲) بودند. در طول اجرای فرایند دور اتمایزر، دمای خوراک ورودی و فشار هوای نازل در مقدار ثابت و به ترتیب در مقادیر rpm ۱۸۰۰۰، C° ۱ ± ۲۵ و bar ۱/۰ ± ۴ ثابت نگه داشته شدند. نتایج بررسی بیانگر آن بود که میزان بازده تولید پودر تحت تاثیر متغیرهای در نظر گرفته شده بود و ترتیب شدت تاثیر از بیشترین به کمترین به صورت دمای هوای ورودی، نرخ ورود خوراک و غلظت خوراک ورودی بود. همچنین تغییرات ویژگی-های پودرهای مورد بررسی نسبت به تغییرات دمای هوای ورودی، معنی دار بوده ولی تغییرات ناشی از نرخ ورود خوراک و غلظت خوراک ورودی در یک دمای ثابت نسبتا کم و غالبا غیر معنی دار بدست آمد. با در نظر گرفتن مجموع نتایج پارامترهای اندازه-گیری شده برای پودر می توان بیان داشت که انتخاب دمای هوای ورودی C° ۱۶۰ و غلظت خوراک ورودی ۴۰ درصد و نرخ ورود خوراک ml min-۱ ۱۵ می توان به پودر آب ماست با ویژگی های مطلوب دست یافت.

کلیدواژه ها

ماست چکیده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.