بررسی تشبیه در اشعار نظامی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت، تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: IRCEMET01_0012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهین رئیسی

رشته تحصیلی زبان و ادبیات فارسی قصرقند، ایران.

چکیده

در این مقاله ، بررسی صور خیال شاعرانه و تشبیهات در داستان خسرو و شیرین و سایر ابیات نظامی انجام شده و نقش آن ها در روشن کردن سبک و ارزش هنری اثر بررسی شده است . همچنین ، تاثیر ساختار تشبیهات بر قدرت نوآوری و بهرهگیری شاعر از میراث گذشتگان مورد بررسی قرار گرفته است . این پژوهش تحلیلی علمی و آماری از انواع تشبیهات خسرو و شیرین ارایه کرده و نشان می دهد که ۱۹ درصد از کل ابیات داستان خسرو و شیرین تشبیهات هستند. تشبیه اساسی ترین رکن دستگاه بلاغی است که تصاویر دیگر مانند استعاره و تشخیص و کنایه از آن ناشی میشوند. تشبیه یکی از زیباترین و اساسی ترین رکن دستگاه بلاغی است که تصاویر دیگر مانند استعاره و تشخیص و کنایه از آن ناشی می شوند تشبیه رایج ترین صور خیال شاعرانه است . هر جا شعری پدید آید باید منتظر حضور توصیف بود و هر جا سخن از توصیف در میان باشد، بی شک تشبیه یکی از ۱ عناصر سازنده آن است . نظامی که یکی از بزرگترین داستان سرایان ادب پارسی است ، نظامی گنجوی در اشعار خود همواره از تشبیه استفاده کرده است .

کلیدواژه ها

تشبیه ، نظامی ، شعر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.