سازمان های مردم نهاد (سمن ها) و توسعه اجتماعی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و رفتاری
- کد COI اختصاصی: LPCONF07_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 272
نویسندگان
کارشناس ارشد رشته علوم اجتماعی گرایش جامعه شناسی دانشگاه یزد
چکیده
مهمترین و اصلی ترین ویژگی سازمان های مردم نهاد هویت اجتماعی آنها است. چرا که بخش عمده و اصلیسازمانهای مردم نهاد را جامعه مدنی تشکیل میدهند و فارغ از اینکه ممکن است سازمان توسط یک فرد ابداعیا تاسیس شده باشد، این نوع سازمانهای ماهیت جمعی و اجتماعی دارند. این هویت اجتماعی تاثیر گسترده ایدر شکل گیری و فهم ارزشها و معیارهای اخلاقی و همچنین درک مسئولیت های اخلاقی در سازمانهای مردمنهاد دارد .در واقع یک جامعه مدنی، بخش میانی یک جامعه محسوب می شود که رابط میان بخش خصوصی و دولتاست. در صورتی که این نوع سازمانها به درستی درک و تفسیر شوند و ظرفیت های مثبت و منفی آنها به خوبیشناسایی شوند، شاهد تاثیرات بسیار مثبتی در عملکردهای جمعی داوطلبانه مانند سازمانهای مردم نهاد خواهیم بود .منظور از هویت اجتماعی در سازمانهای مردم نهاد این است که افراد به روشهای مختلف و البته منظم، بایکدیگر تعامل اجتماعی دارند و به دنبال ارتباطات سازمانی هستند. این گروه ها ممکن است موسسات بسیارکوچکی باشند یا حتی سازمانهای بزرگتر و حتی جوامع را در بربگیرند . تمامی اعضای یک سازمان مردم نهادمعتقد هستند که این سازمان به فعالیتهای عمومی و نه شخصی، تعلق دارد و در چارچوب قوانین در راستایفعالیتهای عمومی حرکت میکنند. در واقع در چنین گروه هایی بیشتر همکاری های داوطلبانه در راستای امورعمومی شامل ارتباطات جمعی، اصناف و مشاغل مختلف و اتحادیه ها صورت می گیرند.کلیدواژه ها
سازمان های مردم نهاد، سمن، توسعه اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر آموزش بازی های هدفمند بر خلاقیت و هوش کودکان پیش دبستانی در مهدکودک
- تاثیر طرحواره درمانی بافتاری بر خودمهارگری
- بررسی رابطه بین آرزوهای شغلی با خودکارآمدی، رضایت از زندگی و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان
- بررسی سنجش میزان وجدان کاری مدیران و کارکنان بر عملکرد شغلی در سطح شرکت برق منطقه ای خوزستان
- مرور نظام مند مطالعات مرتبط با انگیزش شغلی کارکنان در ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.