فناوری های جذب کربن: مروری بر ادبیات پژوهش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی سراسری فناوری های نوین در حوزه توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: SENACONF12_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد فراهانی

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

چکیده

پژوهش حاضر با روش مطالعات کتابخانه ای به بررسی ادبیات پژوهش در خصوص فناوری های جذب کربن می پردازد. نظر به اهمیتکاهش گازهای گلخانه ای، فناوری های جذب کربن از جمله جدیدترین رویکردها برای جذب و کاهش دی اکسیدکربن محسوب می شوند.نتایج پژوهش نشان می دهد که چهار نوع فناوری جذب کربن موثر وجود دارد که عبارتند از جذب مستقیم کربن از هوا، جذب کربن ازطریق جلبک، جذب پس سوز کربن و جذب سطحی کربن. یافته های پژوهش حاکی از آن است که گرچه فناوری های جذب کربن ازدستاوردهای پژوهشی تاکنون موجود برای ارائه ی راه حل های کاهش گازهای گلخانه ای استفاده کرده اند، هنوز عمدتا نوپا و نیازمندپژوهش های بیشتر بر ای ارزیابی کارآمدی، بهینه سازی و پیامدهای زیست محیطی هستند. تا جایی که به منابع اصلی انتشار گازهایگلخانه ای نظیر کارخانه ها یا نیروگاه های بزرگ تولید برق مربوط است، شیوه های جذب پس از احتراق، جذب پس سوز و جذب سطحی، ازاولویت بیشتر برخورداند.

کلیدواژه ها

جذب کربن، جذب مستقیم از هوا، جذب از طریق جلبک، جذب پس سوز، جذب سطحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.