بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های جو با استفاده از نشانگرهای SSR

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT11_0747
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 817
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیه گنج خانلو

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد اصلاح نباتات

محمد مقدم واحد

استاددانشگاه تبریز

سیدابوالقاسم محمدی

استاددانشگاه تبریز

کاظم قاسمی گلعذانی

چکیده

دراین مطالعه تنوع ژنتیکی 35رقم جو مورد استفاده دربرنامه های اصلاح مقاومت به سرما درکشور با استفاده از44 جفت اغازگرریزماهواره بررسی شد درمجموع 268 الل چندشکل با میانگین 7/44 الل به ازای هرجایگاه ریزماهواره تولید شد نشانگر Hvm74 با 21 الل بیشترین و نشانگر Hvm2Aبا 3 الل کمترین تعدادالل را دارا بودند میزان اطلاعات چندشکلی PIC بین 0/42 تا 0/94 با میانگین 0/74 متغیر بود کمترین آن مربوط به نشانگر Hvm2Aو بیشترین آن مربوط به نشانگرHvm74 بود تنوع ژنی برای نشانگرهای مورد استفاده درمحدود 0/53تا 0/93 با میانگین 0/78 بدست آمد بیشترین میزان هتروزیگوتی نیز مربوط به نشانگر Hvm74 0/25 بود گروه بندی ژنوتیپ ها با استفاده ازالگوریتم Neibhor-Joining براساس ضریب فاصله Kimura 2- Parameters بود که بیشترین تمایز گروه ها درمحل برش دندروگرام با سه گروه حاصل شد ژنوتیپ هایی با حساسیت متوسط دریک گروه و ژنوتیپ های دارای حساسیت زیاد به سرما درگروه دیگر قرارگرفتند.

کلیدواژه ها

تنوع ژنتیکیف نشانگرهای ریزماهواره، جو، تجزیه خوشه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.