بررسی فعالیت ضد باکتریایی و ترکیبات موثره عصاره گیاه دارویی اکینوفورا پلتی لوبا (خوشاریزه)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی یافته های نوین زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: BIOC03_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه تقی پوردهکردی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران

سجاد قاراخانی ده سرخی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

اکینوفورا از تیره چتریان از گیاهان دارویی مهم است که در صنایع غذایی و دارویی کاربرد دارد. گیاهی از خانواده چکیده مقاله در این محل نوشته شود. در این تحقیق ترکیبهای شیمیائی اسانس اکینوفورا پلتی لوبا منطقه در آذربایجان شرقی مورد بررسی قرار گرفته است. سرشاخه های گلدار گونه های یاد شده در بهار سال ۱۴۰۰ جمع آوری و در شرایط آزمایشگاه خشک شد. اسانس گیری به روش کلونجر انجام و برای شناسائی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس، از دستگاه های گاز کروماتوگرافی((GC و گاز کروماتوگرافی متصل شده به طیف سنج جرمی((GC/MS و جهت عصاره گیری نیز روش پرکولاسیون انجام شد (عصاره متانولی) .برای این تحقیق باکتری های اشرشیاکلی (گرم منفی)، پسودوموناس آئروژینوزا (گرم مثبت) ، استافیلوکوکوس آرئوس (گرم مثبت)، لیستریا مونوسایتوژنز، سالمونلا تیفی موریوم (گرم منفی) با انجام کشت جداسازی، خالصسازی و از طریق PCR شناسایی گردید. تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) در پلیت استریل و با روش براث میکرودایلوشن انجام شد. یافته ها نشان داد لیستریا مونو سایتوژنز و استافیلوکوکوس آرئوس (گرم مثبت) حساسترین باکتری ها در مقابل اسانس و عصاره بودند. اثر ضد قارچی عصاره متانولی گیاه خوشاریزه بر کاندیدا آلبیکنس نشان داده شد. عصاره در برابر باکتری های گرم منفی غیر موثر بود. همچنین تجزیه اسانس نشان داد بیشترین ترکیبات بدست امده شامل اسیمن ۲۷/۶۶) در صد) و گاما ترپینن ۹/۷۷) درصد) بودند. ترکیبات عصاره شامل اسیمن، متانول، آلفا پی ان و گاما دود کانولاکتون بود. با توجه به نتایج بدست آمده پتانسیل ضد باکتریایی و ضد قارچی گیاه دارویی مورد بررسی آشکار گردید.

کلیدواژه ها

خوشاریزه، ضد باکتریایی، اسانس، اسیمن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.