ارزیابی رفتار پتاسیم خاک با استفاده از ویژگیهای شیمیایی وکانی شناسی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
- کد COI اختصاصی: SDCONF01_2147
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1187
نویسندگان
استادیار علوم خاک دانشگاه رازی
استاد دانشگاه تربیت مدرس
استادیار موسسه تحقیقات خاک و آب
چکیده
پتاسیم از عناصر ضروری برای رشد و نمو گیاهان است. گیاهان پتاسیم مورد نیاز خود را از فاز محلول جذب میکنند که در حال تعادل با فاز تبادلی و کانی- های معدنی خاک است. این تحقیق به منظور بررسی همبستگی بین کانیهای غالب خاک و پارامترهای کمیت- شدتQ/Iپتاسیم و بررسی ارتباط بین این پارامترها با مقدار پتاسیم قابل جذب اندازه گیری شده با روش استات آمونیوم انجام گردید. بدین منظور 18 نمونه خاک زراعی از استان های مختلف کشورتهیه گردید. این نمونه ها علاوه بر تنوع در خصوصیات فیزیکوشیمیائی، دارای مقدار پتاسیم قابل جذب کم، متوسط و یا زیاد بودند. کانیهای غالب بخش رس نمونههای خاک به روش پراش اشعه ایکس به صورت کیفی شناسایی گردید. براساس نتایج آزمایشها منحنیQ/I نمونهها ترسیم و پارامترهای آنمحاسبه گردید. نتایج نشان داد همبستگی معنیداری بین نوع کانیهای غالب و میزان پتاسیم قابل جذب مشاهده نگردید اما انرژی آزاد تبادل پتاسیمΔG° با پتاسیم قابل جذب همبستگی معنی داری را نشان دادند. تجزیه خوشهای توانست خاکها را بهتر از روش استخراج با استات آمونیم بر اساس پارامترهایQ/I و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی گروه بندی کند. با توجه به تأثیر نوع کانی و خصوصیات فیزیکوشیمیائی خاک در پارامترهای منحنیQ/Iپتاسیم، به نظر میرسد استفاده از پارامترهای این منحنی میتواند واکنش یا عدم واکنش گیاهان به کودهای پتاسیمی را با دقت بیشتری نسبت به روش استخراج پتاسیم با استات آمونیم برآورد نماید.کلیدواژه ها
کمیت- شدت ، Q/I نوع کانی ، پتاسیم قابل جذب با استات آمونیوم، تجزیه خوشه ایمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.