واکاوی مبانی فلسفی -تربیتی اندیشمندان اسلامی و غربی ؛ از دیدگاه تعلیم و تربیت انسان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTCONF08_0927
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هیرو نصیری

آموزگار اداره آموزش و پرورش شهرستان بانه، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم تربیتی، گرا یشتار ی خ و فلسفه آموزش و پرورش، دانشگاه پیام نور واحد میاندوآب، بانه، ا یران .

مرجان معصومی فرد

گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ا یران.

چکیده

ساحت های وجودی انسان؛ یکی از مباحث فلسفی و کلامی مهم و سرنوشت ساز، چه در عرصه انسان شناسی فلسفی کلاسیک (اعم از غربی و اسلامی ) و چه در اندیشه های فلسفی جدید و معاصر (به ویژه اگزیستانسیالیسم ) است و پدید آمدن انسان شناسی و شناخت ابعاد وجودی انسان ها؛ حاصل توجه جدید انسان به خویش است . شناخت انسان و ابعاد وجودی وی و کشف رمز و رازهای آن یکی از معدود مسائل اساسی اندیشه بشری است که از دیرباز فکر بشر را به خود مشغول داشته و در میان انبوه اندیشه و علوم بشری، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است . در این راستا؛ مکاتب مختلف در تعریف انسان و تبیین مفهوم انسانیت ، اختلاف نظر دارند و هر گروه با توجه به نوع نگرش خاص خود برداشت و تحلیل ویژه ای از آدمی دارند. هدف کلی تحقیق ؛ واکاو ی مبانی فلسفی -تربیتی اندیشمندان اسلام ی و غربی ؛ از دیدگاه تعلیم و تربیت انسان می باشد. پژوهش حاضر توصیفی -تحلیلی می باشد و روش جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای به صورت فیش برداری و منابع مورد استفاده، شامل کتب ، پایان نامه ها، مقالات و درگاه های اینترنتی معتبر داخلی و خارجی است . یافته های تحقیق بیان می کند که هدف اصلی تربیت فلسفی ، آشنایی بیشتر با جنبه آفرینندگی و ابعاد وجودی انسان است و تفکری عمیق با محوریت مراقبت و دلسوزی است که تکامل و سعادت را مورد توجه و تاکید قرار می دهد. از طرف ی ، هدف تعلیم و تربیت در فلسفه ، رشد قوا ی عقلانی و تقویت قدرت انبساط در فرد و اجتماع است . همچنین پرورش نیرو ی فکر، ایجاد استقلال فکری، تقویت ابتکا ر فرد، تقویت قدرت تجزیه و تحلیل و احیای آن است .

کلیدواژه ها

مبانی فلسفی -تربیتی ، اندیشمندان اسلامی ، اندیشمندان غربی ، تعلیم و تربیت ، انسان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.