نحوه جبران خسارت در صورت سلب مالکیت در سرمایهگذاری خارجی در نظام حقوقی ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی فقه و حقوق، وکالت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LAWHAMAYESH08_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده الهام نجفی زاده

دانشجوی دکتری حقوق خصوصی، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران

چکیده

امروزه با توجه به گسترش روابط اقتصادی و تجاری میان کشورهای مختلف و فراهم شدن امکانات سرمایه گذاری افراد در سیستمهای اقتصادی سایر کشورها، بحث حقوق سرمایه گذار خارجی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لکن، گاه مشاهده میشود که از طریق غیرقانونی و یا به طرق قانونی، مالکیت سرمایه گذار خارجی توسط دولتهای میزبان از وی سلب میگردد؛ لذا، اهمیت پرداختن به چنین مسئله ای واضح و بدیهی است. از این رو، تشخیص دیوان داوری درباره اینکه سلب مالکیت اتفاق افتاده قانونی است یا غیرقانونی و نحوه ی جبران خسارت وارده به سرمایه گذار خارجی، در مسئله مذکور اهمیت بسزایی دارد.نتیجتا مشخص گردید که در سلب مالکیت غیر قانونی، جبران خسارت اصولا به طور کامل صورت میپذیرد و در سلب مالکیتهای قانونی، جبران خسارت بر مبنای انتظارات معقول سرمایه گذار و نیازهای دولت میزبان صورت میپذیرد. به علاوه، از پژوهش حاضر نتیجه گرفته شد که هیچ روش جامع و کاملی که بتوان از آن در همه اقسام سلب مالکیت استفاده کرد، وجود ندارد و روش محاسبه ارزش مال در هر پرونده منحصر به فرد است.

کلیدواژه ها

سرمایهگذاری خارجی، سلب مالکیت، دیوان داوری، جبران خسارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.