تأثیر تیمار سرمادهی مرطوب بر رشد جنین بذر گیاه گلپر ایرانی Heracleum persicum

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: SDCONF01_0797
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده مائده نژادی کاوردی

گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ( اردبیل)

سیدمهدی رضوی

آزاد خلیلی موسوی

چکیده

گلپر ایرانی Heracelum persicumگیاهی است از تیره چتریان که از مدتها به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده بوده است. به دلیل ناقص بودن جنین و نیز وجود آندواسپرمی ضخیم در اطراف آن، بذراین گیاه بعد از رسیدن مدتها قادر بهجوانه زنی نیست.در این آزمایش بذر گیاه گلپر ایرانی از منطقه هیر جمع آوری شده است در زیر نور خورشید خشک شده و در تمام مدت آزمایش در یخچال در دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری می شود . وزن 1000 دانه محاسبه شده و در تمامآزمایشات 10 بذر در 4 تکرار به طور تصادفی انتخاب می شود. ابتدا بذرها را در هیپوکلریت سدیم 1% به مدت 5 دقیق ه قرارداده تا استریل شود. سپس با آب استریل شستوشو داده و روی کاغذ صافی واتمن شماره 2در 4 پتری دیش قرار می دهیم کاغذ صافی را با 5 میلی لیتر آب مقطر مرطوب می کنیم . برای تأثیر تیمار سرمادهی مرطوب بر رشد جنین بذر ها را به طورجداگانه در دمای 4 درجه سانتی گراد به مدت 4 و 8 و 12 و 16 هفته در یخچال قرار می دهیم. نتایج بدست آمده حاکی بر آن بود که تیمار سرمادهی مرطوب در شرایط بهینه قادر است رشد جنین و جوانه زنی بذر ها را به صورت معنی داری افزایش دهد به طوری که در تأثیر تیمار سرمادهی مرطوب بر رشد جنین بیشترین شاخص مربوط به هفته شانزدهم و کمترین شاخص مربوط به هفته چهارم می باشد .به طوری که میانگین طول جنین در هفته چهارم2/13میلیمتر، هفته هشتم 3/38میلیمتر، هفته دوازدهم 5/75میلیمتر و در هفته شانزدهم 6/63میلیمتر می باشد. این در حالی است که میانگین طول جنین بذور خشک در حد 1/13میلیمتر می باشد.نتایج بدست آمده حاکی از این نقطه است تیمار سرمادهی مرطوب به طور معنی داری با عث تحریک رشد جنین شده و می تواند منجر به حذف رکود بذر گردد

کلیدواژه ها

خواب(دورمانسی)، گلپر ایرانی، سرمادهی مرطوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.