تأثیر زیرالنون بر زندمانی و واکنش سلول های کشت داده شده اویداکت گاو

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: SDCONF01_0602
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 794
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا عرفانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته ژنتیک و اصلاح نژاد دام، دانشگاه زنجان

محمدطاهر هرکی نژاد

دکتری بیوتکنولوژی، دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، بخش علوم دامی

حمید امانلو

دکتری تغذیه دام، دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، بخش علوم دامی

چکیده

زیرالنون مایکوتوکسینی است که توسط F.graminearum و کپک دیگری به نام فوزاریوم اغلب در غلات تولید می گردد. زیرالنون فعالیت استروژنیک بسیار قوی مانند هایپراستروژنیسم و تغییرات فیزیولوژیکی زیادی بر مجرای تولیدمثلی دارد. همچنین در گاو ها بر عملکرد اندوکرینی اثر گذاشته و رشد رحم،ورم پستان و افزایش احتمال وقوع التهاب واژن در گاو شیری را موجب می شود. بنابر این در این تحقیق سعی شده با انجام کشت سلول های اپیتلیال اویداکت گاو و اضافه کردن مقادیر مختلف زیرالنون به کشت، زندمانی سلول ها مورد بررسی قرار گیرد. آزمایشی با 4 تیمار و 3 تکرار انجام گرفت. مقادیر 011 160و 051 مایکرولیتر از زیرالنون ng/ml 01111 به ترتیب به تکرار های هر تیمار اضافه گردید و گروه چهارم به عنوان گروه کنترل نگه داشته شد. نتایج نشان داد همه غلظت های زیرالنون دارای اثر نکروزکنندگی بر سلول های اپیتلیال بافت بوده و این اثر با افزایش غلظت نسبت مستقیم دارد به طوری که، تیمار ی که مقدار 011 مایکرولیتر زیرالنون به آن اضافه شد، تعداد سلول های مرده کمتر، تیمار با مقدار زیرالنون 061 مایکرولیتر، تعداد سلول های مرده بیشتر و تیمار با مقدار 051 مایکرولیتر زیرالنون، همه سلول ها مرده بودند. این نتایج نشان می دهد که توکسین زیرالنون قادر است به سلول آسیب جدی برساند و باعث نکروز سلول های اویداکت گاو شده و منجر به مرگ سلول گردد. یافته های ما نشان می دهد زیرالنون قادر است بر سلول های اویداکت اثر بگذارد

کلیدواژه ها

زیرالنون، کشت سلول، اویداکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.