ارزیابی مدیریت HSE در جایگاه های سوخت شهری:مورد مطالعه جایگاه های سوخت شهر تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی در علوم مدیریت و حسابداری نوین
  • کد COI اختصاصی: CONFKAR02_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید مرشد عباسی

کارشناس ارشد مهندسی ایمنی، بهداشت محیط زیست (موسسه آموزش عالی کار قزوین، ایران)

روح ا. کاظمی

استاد گروه مهندسی ایمنی ، بهداشت و محیط زیست ، موسسه آموزش عالی کار،قزوین، ایران

سیده شبنم عظیمی حسینی

استادیار، گروه مهندسی ایمنی ، بهداشت و محیط زیست ، دانشکده مهندسی و ایمنی کار ، موسسه آموزش عالی کار،قزوین، ایران

چکیده

امروزه در دنیا، استفاده از سامانه HSE در کارگاه ها، پروژه های عمران ی و ساختمانی، شرکت ها مبتنی بر خطوط راهنما بوده و از الگوی مشابهی برخوردار است. لذا سازمان ها و نهادهای خدمات محور استفاده از سامانه HSE را ضرورت جدایی ناپذیر سازمان خود دانسته و اهمیت زیادی برای آن قائل هستند. هدف اصلی و اساسی سامانه HSE جلوگیری از خطر، حفظ محیط زیست و منابع و اموال افراد سازمانها و شرکتها است. مدیریت و استقرار سامانه HSE در شرکت ها منافع و مزایای زیادی را به همراه دارد. در اهمیت موضوع مدیریت ایمنی و بهداشت، همین بس که در گزارش کمیته اجرایی ایمنی و بهداشت ادعا شده است « هزینه های حوادث » انگلیس با عنوان هزینه حوادث و سوانح کاری به طور میانگین ۸ / ۳۷ درصد سود سالانه شرکتهای حمل و نقل، ۵ درصد قیمت هر مناقصه برای شرکت های عمرانی و ۵ درصد هزینه های جاری بیمارستان ها می باشد، که لزوم طراحی سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت را در سازمان ها نمایش می دهد بنابراین بدیهی است هر نوع حادثه، بیماری های شغلی، آسیب های زیست محیطی خسارات بسیار زیاد و بعضا غیر قابل جبرانی را به طور مستقیم و غیر مستقیم به سازمان ها تحمیل می کند. نتایج حوادثی نظیر بوپال هند، چرنوبیل اتحاد جماهیر شوروی سابق، فلیکس برو انگلستان، قطار نیشابور ایران و موارد مشابه تاییدی بر این ادعاست (شکاری و همکاران، ۱۳۸۶ ). از طرف دیگر امروزه رعایت الزامات سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE-MS) یکی دیگر از عوامل اثرگذار در عملکرد سازمان ها است. سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست ( HSE-MS )، با ایجاد یک روش توانمند و محتاط در مقابل حوادث و ریسک های بهداشت، ایمنی و محیط زیست، به سازماندهی آسیب ها و حوادث در تمام جوانب زندگی شخصی و شغلی افراد می پردازد (هندر، ۲۰۱۴ ). این نظام مدیریتی با پیشگیری از بروز صدمات و وقایع بهداشتی، ایمنی و محیط زیستی و با در نظرگرفتن سلامت و ایمنی کارکنان و دیگر افراد متاثر فعالیت های جاری سازمان، در جهت توسعه پایدار، کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری گام برمی دارد.

کلیدواژه ها

ارزیابی مدیریت ، ایمنی ، محیط زیست،سوخت شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.