تاثیر انتخاب حسابرس بر کیفیت گزارشگری مالی مورد مطالعه بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی در علوم مدیریت و حسابداری نوین
  • کد COI اختصاصی: CONFKAR02_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام عابدینی مقانکی

کارشناس ارشد حسابرسی، موسسه آموزش عالی کار قزوین، ایران

عباس خداپرست

دکتری حسابداری ، موسسه آموزش عالی کار قزوین،ایران

رسول خوشبین

دکتری حسابداری ، موسسه آموزش عالی کار قزوین،ایران

چکیده

توسعه های چشمگیر اقتصادی و اجتماعی در اواخر قرن بیستم، مشکلات بحرانی در سر راه مدیریت انتخاب حسابرس و کیفیت گزارشگری مالی ایجاد نموده است و این خود باعث ایجاد مزیت رقابتی شده است؛ ارائه خدمات اطمینان دهی و مشاوره ای مستقل و بی طرفانه به منظور ازش افزایی و بهبود عملیات بانکی دانسته است. در واقع هدف از این پژوهش تاثیر انتخاب حسابرس بر کیفیت گزارشگری مالی مورد مطالعه بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار می باشد. با استفاده از تجزیه و تحلیل در بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه ۱۴۰۱ - ۱۳۹۷ به بررسی می پردازیم. نمونه آماری پژوهش متشکل از ۲۱ بانک ها می باشد. تجزیه و تحلیل داده به کمک نرم افزار Eviews پرداخته شده است.به منظور بررسی اثرات همزمان کلیه متغیرهای مستقل پژوهش بر متغیر وابسته، علاوه بر رگرسیون جداگانه هر یک از متغیرهای مستقل، اقدام به انجام رگرسیون کلی متغیرها نیز گردید . یافته و نتایج پژوهش بیانگر این است که انتخاب حسابرس ارتباط معنی داری با شاخص کیفیت گزارشگری مالی دارند و نیز کل دارایی، اقلام تعهدی،سود خالص، درآمد خالص رابطه معنی داری دارند، در این میان نیز نتایج حاصله از این مطالعات گویای این است که بکارگیری برنامه ریزی برای فعالیت های انتخاب حسابرس می تواند اثرات مثبتی بر رابطه کیفیت گزارشگری مالی داشته باشد.توجه جدی تری به مقوله کیفیت حسابرسی داخلی شود و با اتخاذ سازو کارهای مناسب زمینه ارتقای هر چه بیشتر کیفیت واحد حسابرسی داخلی بانک ها فراهم شود.

کلیدواژه ها

کیفیت حسابرسی داخلی، انتخاب حسابرس، اقلام تعهدی، سود خالص

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.