بررسی روایی عامل مقیاس استفاده مشکل ساز از شبکه های اجتماعی در میان بزرگسالان استان تهران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RAVAN06_0350
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 208
نویسندگان
استادیار گروه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه پیام نور واحدکیش
چکیده
پرسشنامه استفاده مشکل ساز از اینترنت که برای ارزیابی عوارض استفاده زیاد از اینترنت طراحی شده است ، قبلا به زبان فارسی برگردانده شده است . در بررسی روایی این ابزار فاکتورهای درونی ابزار با نسخه اصلی انگلیسی متفاوت به دست آمدند. هدف از این پژوهش تعیین ساختار عاملی نسخه فارسی پرسشنامه استفاده مشکل ساز از اینترنت بود. روش کار این پژوهش ، یک مطالعه روش شناختی بود. نمونه گیری از بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد جنوب تهران و دانشگاه تهران انجام شد. ۴۲۸ دانشجو پرسشنامه پژوهش را تکمیل کردند. ابزار پژوهش ، پرسشنامه استفاده مشکل ساز از اینترنت بود. تحلیل عاملی اکتشافی با استفاده از نرم افزار SPSS۲۳ و با استفاده از نرم افزار AMOS۱۶ انجام شد. پایایی ابزار به روش محاسبه آلفای کرونباخ تایید شد. تحلیل عاملی اکتشافی ، ۴ عامل را نشان داد که شامل اشتغال ذهنی ، عوارض استفاده زیاد، تعاملات اجتماعی و استفاده بیش از حد بودند. تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی نشان دادند که ساختار عاملی نسخه فارسی پرسشنامه استفاده مشکل ساز با نسخه انگلیسی تشابه نسبی دارد. یکی از ابعاد پرسشنامه به دو بعد جدید تبدیل شد. این پرسشنامه می تواند ابزاری مناسب برای اندازهگیری رفتارهای مشکل ساز در زمینه استفاده زیاد از اینترنت باشد.کلیدواژه ها
اینترنت ، استفاده مشکل ساز، روانسنجی ، تحلیل عاملی تاییدی . تحلیل عاملی اکتشافی .مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.