بررسی رابطه همسرآزاری با سبک های فرزندپروری ابعاد کمال گرایی و اضطراب فراگیر در زنان مراجعه کننده به اورژانس اجتماعی شهر تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN06_0083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 26
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه دهنمکی مشگ آبادی

کارشناسی ارشد روانشناسی شخصیت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف »بررسی رابطه همسرآزاری با سبک های فرزندپروری ابعاد کمال گرایی و اضطراب فراگیر درزنان مراجعه کننده به اورژانس اجتماعی شهر تهران« می باشد، و با این توصیف این تحقیق با روش توصیفی - پیمایشی در سال ۱۴۰۲ انجام شد، و انتخاب جامعه آماری، مورد مطالعه دراین تحقیق، زنان مراجعه کننده به اورژانس اجتماعی شهر تهران است و طبق آخرین آمار به عمل آمده از اورژانس های شهر تهران حدود ۶۰۰۰ نفر، و در این پژوهش از روش طبقه ای نسبی، استفاده شده است و توزیع پرسشنامه و کار جمع آوری اطلاعات به صورت تصادفی بر روی آنها صورت گرفته است. در این تحقیق برای برآورد حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده است و طبق این فرمول ۳۸۰ نفردر نمونه ی آماری ما قرار می گیرند. ابزار تحقیق نیز برای جمع آوری داده ها پرسشنامه بوده که قبل از اجرا، اعتبار و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. یافته های تحقیق نشان می دهد که بین بین سبک های فرزند پروری تنها سبک اقتدارگرایانه به شکل معنی داری همسرآزاری زنان را پیش بینی می نماید. و به تنهایی ۳۳ درصد از واریانس همسرآزاری را تبیین نموده است و نتیجه می گیریم که این متغیر بر همسرآزاری زنان موثر است. و در فرضیه دوم نتایج نشان داد که بین همسر آزاری با خرده مقیاس کمال گرایی دگر مدار و کمال گرایی جامعه مدارهمبستگی معکوس دارد. و متغیر دیگر مدار از ابعاد کمال گرایی زنان به عنوان اولین متغیر پیش بین وارد رگرسیون شده و به تنهایی ۱۱ درصد از واریانس همسرآزاری زنان را تبیین نموده است. و در فرضیه سوم بین بین مولفه های همسرآزاری با میزان اضطراب زنان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و نتایج رگرسیون نشان دادکه، همسرآزاری (سوءاستفاده غیرفیزیکی و جسمی) ۱۴ درصد واریانس میزان اضطراب فراگیر زنان را تبیین می کند.

کلیدواژه ها

همسرآزاری، سبک های فرزندپروری،کمال گرایی، اضطراب، زنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.