شناسایی و اولویت بندی فاکتورهای تاثیرگذار در موفقیت آموزش الکترونیکی با رویکرد تحلیل سلسله مراتبی فازی شهودی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی محاسبات نرم
- کد COI اختصاصی: CSCG05_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 74
نویسندگان
استادیار، گروه مهندسی فناوری اطلاعات، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی۴۶۹۷-۱۹۳۹۵تهران، ایران
چکیده
رشد روز افزون فناوری اطلاعات مدل جدیدی از آموزش را به نام آموزش الکترونیکی بنا نهاده است که مزایای زیادی از جمله حذف محدودیت های زمانی و مکانی دارد. علاوه بر رشد فناوری اطلاعات، پاندمی کوید ۱۹ نیز از مواردی بود که اهمیت این نوع آموزش و راه اندازی آن را به مساله ای اجتناب ناپذیر تبدیل کرد. موفقیت در اجرای برنامه ی آموزش الکترونیکی، نیاز به برنامه ریزی صحیح، طراحی، ارزیابی و پیاده سازی محیط های یادگیری آن لاین دارد. در یک سیستم یادگیری الکترونیکی نباید فقط به یادگیرنده توجه شود بلکه باید همه ی عوامل تاثیرگذار را در نظر گرفت. بنابراین ضروریست معیارها و فاکتورهای موثر در موفقیت آموزش الکترونیکی شناسایی و مورد بررسی قرار گیرند. هدف این تحقیق شناسایی و اولویت بندی فاکتورهای تاثیرگذار در موفقیت آموزش الکترونیکی است. به این منظور تحقیق در دو فاز انجام شد. در فاز اول با مرور ادبیات به شناسایی فاکتورها و زیر فاکتورهای موثر پرداختیم. ۶ فاکتور اصلی و ۲۲ زیر فاکتور شناسایی شدند. سپس در فاز دوم با روش تحلیل سلسله مراتبی فازی شهودی به اولویت بندی این فاکتورها از منظر دانشجویان دانشگاه پیام نور، به عنوان یکی از دانشگاه های با سابقه در حوزه آموزش الکترونیکی، پرداختیم. فاکتور کیفیت محتوای درسی به عنوان با اهمیت ترین فاکتور و فاکتور امکان بحث و گفتگو بین دانشجویان به عنوان کم اهمیت ترین فاکتور شناسایی شدند.کلیدواژه ها
آموزش الکترونیکی،فناوری اطلاعات،تحلیل سلسله مراتبی فازی شهودی،دانشگاه پیام نورمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.