نا متقارن بودن اطلاعات و متغیرهای حسابداری در یک تجزیه و تحلیل تجربی برای حسابداری مدیریت در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: کنفرانس ملی حسابداری, مدیریت مالی و سرمایه گذاری
  • کد COI اختصاصی: CAFM01_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1813
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مقداد آقا ملایی

کارشناس ارشد حسابداری

چکیده

این تحقیق به بررسی نامتقارن بودن متغیر ها واطلاعات حسابداری در یک تجزیه و تحلیل برای حسابداری مدیریت می پردازد. در این تحقیق با بررسی رابطه بین برخی از متغیرهای حسابداری (وجه نقد حاصل از عملیات و سود حسابداری و ..)بهعنوان متغیر مستقل با بازده سهام شرکتها به عنوان متغیر وابسته سعی دارد، درصورت احراز وجود روابط فوق در حسابداری مدیریت و معنی دار بودن آن معیاری برای توضیح بازده سهام، در زمان افزایش نامتقارن بودن اطلاعات در اختیار سرمایهگذاران قرار دهد و از این طریق، مقایسه و انتخاب سهام شرکتهای مختلف را برای آنان تسهیل بخشد نمونه مورد بررسیشامل، 80 مورد از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران درقلمرو زمانی 1383 الی 1388 بوده است. نتایج حکایت از این دارد که در سطح اطمینان 95 درصد، رابطه ارقام اطلاعات حسابداری مدیریت (متغیر وجه نقد حاصل ازعملیات و سود حسابداری) با بازده سهام معنی دار است. اما با اندازه گیری نامتقارن بودن اطلاعات مرتبط بر اساس متغیرهای مصنوعی نتایج حاکی از این است که اولا : افزایش اندازه شرکت (نامتقارن بودن بالا) باعث افزایش ارتباط بین سود حسابداری با بازده شرکتها و کاهش ارتباط بین جریان نقدی عملیاتی با بازده شرکتها می شود. ثانیا : تغییر در هزینه تحقیق وتوسعه شرکت (نامتقارن بودن بالا) باعث کاهش ارتباط بین سود حسابداری با بازده شرکتها و افزایش ارتباط بین جریان نقدی عملیاتی با بازده شرکتها می شود. ثالثا : افزایش سطح متوسط دارایی های نامشهود (نامتقارن بودن بالا) باعث افزایش ارتباط بین سود حسابداری با بازده شرکتها و کاهش ارتباط بین جریان نقدی عملیاتی با بازده شرکتها می شود

کلیدواژه ها

حسابداری مدیریت ، نامتقارن بودن اطلاعات ، جریان نقدی عملیاتی ، سود حسابداری ، اندازه شرکتها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.