بررسی میزان پایداری پل های تاریخی اصفهان (نمونه موردی :پل خواجو و پل شهرستان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_2568
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیسان علی کوثرزاده

فارغ التحصیل ارشد مهندسی معماری منظر دانشگاه هنر و معماری پارس

محمود گلابچی

استاد دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

محمدمهدی محمودی

استادیار دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

چکیده

مطالعه پل های تاریخی ایران اثبات کننده ی این نظریه است که طراحی این پل ها با توجه به عملکرد طبیعت و زمینه گرایی بوده است . گویی آنها جزئی از بستر و طبیعت اطراف هستند و نه جدا از آنها.در واقع هدف این پژوهش بررسی میزان تعامل دو پل خواجو و شهرستان، که بر روی رودخانه زاینده رود احداث گردیدهاند، با طبیعت اطراف خود، در راستای ارزشهای اجتماعی ، اقتصادی و اکوسیستم است .در این پژوهش ابتدا دادههای جمع آوری شده مربوط به دو پل ذکر شده مورد مطالعه قرار می گیرد و سپس با شناخت مفهوم و نظریه های معماری پایدار، به میزان پایداری و همچنین تاثیر و نوع کاربرد این مفاهیم به صورت عملی در پل های گذشته پرداخته می شود.روش تحقیق ، به صورت کیفی و با رویکرد توصیفی است و نوع آن تحلیل نمونه موردی است و روش جمع آوری اطلاعات به صورت بازدید میدانی (مشاهده) است .یافته های این پژوهش بیان می دارد که طراحان باستان در طراحی هر دو پل ، توجه زیادی به اکوسیستم طبیعی و شرایط بستر پل ها داشته اند و همچنین نیازهای انسان را نیز به عنوان استفاده کننده از فضا مورد توجه بسیار قرار دادهاند و اساس طراحی ، با وجود تکنولوژی آن دوره و مصالح دردست ، به صورت طراحی پایدار بوده است .در نتیجه باید بیان نمود که هرچند که دوره تاریخی ساخت پل ها معطوف به گذشته است ، دقت بالایی در طراحی و ساخت با توجه به شرایط زمینه دارند، همچنین هر دو این پل ها، به خصوص پل خواجو، طراحی منحصر به فردی در راستای تعامل با طبیعت و همچنین کاربر فضا داشته اند. اکنون می توان گفت این پل ها مبتنی بر عملکرد و با توجه به استانداردهای موجود در آن دوره، تکنولوژی ساخت ، مصالح در دسترس و مناسب با شرایط اقلیمی ، به شیوهی پایدار طراحی شده بودند.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، پل ، اکولوژی ، پل خواجو، پل شهرستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.