تحلیل و بررسی بازیافت نخاله های ساختمانی از دیدگاه مهندسی عمرانی در ایران و جهان (روش ها و چشم اندازها و مطالبات محیط زیستی )

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_2489
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا رنجبر

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران گرایش مهندسی محیط زیست دانشگاه صنعتی سیرجان

عاطفه حسین زاده

دانش جوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران گرایش ژ ئوتکنیک دانشگاه صنعتی سیرجان

چکیده

در احوالات امروز نخاله های ساختمانی و زباله های حاصل از انجام پروژههای ساختمانی تبدیل به بخش جدایی ناپذیر پسماندهای شهری و زباله ای شده است . این مشکل در تمامی کشورهای جهان بسته به میزان پیشرفت ، با آن دست و پنجه نرم می کنند. روشهای مدیریت نخاله های ساختمانی شامل سه مدل: انباشت ، دفن و بازیافت می باشد. دو روش اول از روشهای قدیمی موجود برای این امر می باشد که مشکلات بسیاری مانند مسایل مکانی محل دفن پسماند، تاثیرات محیط زیستانه و ... را به همراه دارد، اما مهم ترین مشکلی که به دنبال استفاده از دو روش اول به وجود می آید مشکلات زیست محیطی این روشهاست . در روش بازیافت نه تنها می توان بدون آسیب رساندن به محیط زیست ، نخاله های ساختمانی را مدیریت کرد بلکه می توان از آنها استفاده مجدد نمود و ضمن حفظ منابع اولیه مصالح ساختمانی ، اشتغالزایی و ارز آوری از طریق صادرات را نیز متصور بود.این امر سالهای طولانی است که در کشورهای مختلف با تمامیت درحال پیگیری است و نتایج بسیار مطلوبی نیز در پی داشته است . در کشورمان ایران، نیز انرژی درونی بالایی برای بازیافت و فرآوری نخاله های ساختمانی وجود دارد اما به دلیل عدم اطلاع کارفرمایان و پیمانکاران از فواید این امر، ضعف قوانین و غیره تا کنون این امر به طور جدی محقق نشده است . برای تحقق این امر باید روش های موفق کشورهای دیگر را الگو برداری نمود و آن را بومی سازی کرد.در این مقاله ابتدا به بررسی چرایی استفاده از روش بازیافت پرداخته ، سپس روش های مختلف کشورهای موفق و پیشگام در این مساله را بررسی کرده و مشکلات موجود در ایران را بررسی خواهیم کرد و در پایان روشهایی برای رفع این مشکلات و توسعه امر بازیافت نخاله های ساختمانی در کشور ارایه خواهد شد. امید به برانگیزش کشور ایران آرزوی همه ی ماست .

کلیدواژه ها

بازیافت صنعتی ، نخاله های ساختمانی ، مدیریت پسماند ساختمانی ، پسماند ساختمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.