بررسی عوامل موثر بر افزایش تخلفات ساختمانی (مطالعه موردی شهرتربت جام)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_2261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 35
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد احمدی

دانشجوی دکتری تخصصی شهرسازی، گروه شهرسازی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

هادی سروری

گروه شهرسازی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

چکیده

تخلفات ساختمانی از مهم ترین دلایلی است که باعث ایجاد و هرج و مرج در جامعه ، ناهنجاری در شکل ساختمانها رشد بی رویه ها شهرها و ساخت وساز غیرمجاز می شود. پژوهش حاضر به بررسی عوامل موثر بر تخلفات و ساخت وسازهای غیرمجاز شهر تربت جام پرداخته است . این پژوهش دو هدف دارد. ابتدا علل و عوامل تاثیرگذار در بروز تخلفات ساختمان و در مرحله بعد ارائه راهکارهای مناسب در جهت کاهش و یا جلوگیری از این نوع تخلفات، مورد اکتشاف و تحلیل قرار خواهد گرفت . روش تحقیق در این پژوهش توصیفی - تحلیلی و نوع آن بنیادی و کاربردی است جامعه آماری این پژوهش ساکنین شهر تربت جام می باشد که ۳۸۷ نفر از متخصصان و کارشناسان شهرداری ، بنگاهداران املاک و سایر اقشار مردم به صورت تصادفی ، بر اساس فرمول کوکران انتخاب گردیدهاند. متغیرهای مورد نظر در این پژوهش شامل ضعف مدیریت شهری ، عدم قطعیت ضوابط ، عوامل اجتماعی و اقتصادی می باشد. برای توصیف ، تفسیر دادهها و اطلاعات این پژوهش ، از آمار توصیفی (جداول، نمودارها) و آمار استنباطی (آزمون تی استودنت ، آزمون رتبه بندی فریدمن )، با کمک نرمافزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و. نتایج نشان می دهد کلیدترین عامل افزایش تخلفات در ساخت وسازهای غیرمجاز در شهر تربت جام عوامل اجتماعی به ویژه افزایش مهاجرت روستایان به شهر و مهم ترین عامل در بین زیر عامل های عدم قطعیت ضوابط ، برخورد ضعیف با متخلفان و در بین عوامل اقتصادی ، سودآوری بالای ناشی از انجام تخلفات می باشد و همچنین قاطعیت بیشتر شهرداری ها در برخورد با متخلفان و ملزم کردن آنها به رفع تخلف به جای اخذ جریمه کلیدترین راهکارهای کاهش تخلفات در ساخت وساز غیرمجاز در تربت جام می باشد.

کلیدواژه ها

تخلفات ساختمانی ، ساخت وسازهای غیرمجاز، تربت جام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.