ارائه مدل مفهومی جهت ارزیابی تاب آوری اقلیمی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_2239
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذین پیراسته

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری ، دانشکده معماری و شهرسازی ، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین ، ایران

زینب عادلی

استادیار گروه شهرسازی ، دانشکده معماری و شهرسازی ، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین ، ایران.

چکیده

در سالهای اخیر، تغییرات اقلیمی به یکی از مهم ترین چالش های زیست محیطی تبدیل شده است و تهدیدی جدی برای توسعه پایدار شهری محسوب می شود که شهرها را با خطرات متعددی رو به رو کرده است . این خطرات منجر به افزایش تلفات انسانی و اقتصادی بیشتری طی سالهای آتی خواهد شد. بنابراین مسئولین و برنامه ریزان شهری به دنبال یافتن راهی برای کاهش خسارات و سازگاری با این پدیده هستند. تاب آوری اقلیمی یکی از استراتژی های مطلوب برای کاهش خسارات و انطباق با تغییرات اقلیمی است که با استفاده از ظرفیت های موجود در جامعه در ابعاد مختلف به دنبال پاسخ به خطرات و تهدیدات تغییرات اقلیمی است . هدف از انجام این پژوهش ، بررسی مفهوم تاب آوری اقلیمی و مولفه های آن و ارائه مدل مفهومی جهت ارزیابی تاب آوری اقلیمی است . این پژوهش دارای رویکردی توصیفی است و در دسته بندی روشهای کیفی قرار دارد و با مروری بر مبانی نظری سعی در شناسایی و دسته بندی مولفه های تاثیرگذار بر تاب آوری اقلیمی دارد و در نهایت مدلی برای ارزیابی تاب آوری اقلیمی شهرها ارائه می دهد. در ارتباط با همین امر، مولفه های تاب آوری اقلیمی بر اساس دیدگاه پژوهشگران مختلف شامل ۵ بعد کالبدی ، اجتماعی ، اقتصادی ، زیست محیطی و نهادی است .

کلیدواژه ها

تاب آوری ، تغییرات اقلیمی ، تاب آوری اقلیمی ، مولفه های تاب آوری اقلیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.