درآمدی بر روش تحلیل SOAR و وجه افتراق آن با روش SWOT

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_2210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده محتشم امیری

گروه شهرسازی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

یکی از پرکاربردترین روشها جهت برنامه ریزی راهبردی و شناخت و تحلیل وضع موجود انواع پدیدهها از جمله مباحث مرتبط با فضای شهری ، استفاده از روش تحلیل سوات است . این روش با تکیه بر ارزیابی وضعیت داخلی و خارجی یک سیستم ، راهبردهای آتی سیستم را پیشنهاد می دهد. نظر به پرتکرار بودن استفاده از این روش تحلیل ، در این مقاله سعی بر آن است تا با استفاده از مطالعات اسنادی به روش تحلیل دیگری به نام س وار که تا اندازهای مشابه روش تحلیل سوات است و در موارد مشابه می توان این روش را جایگزین روش سوات کرد، پرداخته شود و به طور اجمالی به وجه افتراق این دو روش پرداخته شود. یکی از مهم ترین تمایزات روش تحلیل س وار و سوات، تکیه بر موارد مثبت در روش تحلیل س وار است . این روش بر جنبه های مثبت یا فرصت ها و قوتها تمرکز دارد. روش سوات بیشتر بر شناخت و تحلیل وضع موجود تاکید دارد، حال آنکه در روش سوات چشم انداز آینده و برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف، قوی تر و شفافتر است .

کلیدواژه ها

برنامه ریزی راهبردی ، تصمیم گیری ، روش سوات، روش سوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.