آموزه های نظام شهرسازی دوره رنسانس در اروپا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_2175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره ج جهانبخش

دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال ،تهران، ایران

سیدعلی نوری

استادیار گروه معماری، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران

چکیده

در زمینه معماری ، شهرسازی و برپایی شهر، سبک های زیادی به وجود آمده که هر کدام دارای خواستگاه مربوط به خود می باشد.هر مکتبی بنابر مقتضیات زمان خود برگرفته از شرایط و ویژگی های اجتماعی و اقتصادی جامعه زمان خویش می باشد. نظام شهرسازی رنسانس با تکیه بر فرهنگ اومانیستی و نظم هندسی و فضایی ، بر جریان شهرسازی زمان خود اثر گذاشتند .هدف این پژوهش بررسی آموزه های شهرسازی دوره رنسانس و شناخت عناصر موثر در شکلگیری کالبدی شهر میباشد . لذا پژوهش حاضر با توجه به ماهیت موضوع از روشهای ترکیبی اعم از تاریخی ، تحلیل تطبیقی و پدیدارشناسی مورد استفاده قرار گرفته است .ابزار گردآوری داده ها، روش کتابخانهای میباشد.تجزیه و تحلیل داده های آن به شیوه کیفی و استنباطی صورت گرفته است . یافته های پژوهش نشان میدهد شهر آرمانی نظام شهرسازی دوره رنسانس متاثر از نوع جهانبینی ناظر بر انها بوده است .تبلور کالبدی فضاهای شهری در معنا و شکل جدید از دل سازمان کهن در یک فرایند تاریخی و طبیعی پدیده آمده است . بنابراین نتیجه گیری میشود شهر مقولهای فلسفی است چون ابعاد ذهنی - هویتی شهر در محدوده ارزشهای فکری - اعتقادی مقام میگیرد .از سوی دیگر شهر پدیدهای " مکانی - زمانی "است که در هر مقطعی از تاریخ بتواند دگرگونیهای کمی خود را با تغییرات کیفی موردنیاز عصر خویش تبدیل کند و مفهوم مکان و زمان را در همسویی با یکدیگر قرار دهد.

کلیدواژه ها

آموزه های شهرسازی ، دوره رنسانس ، اومانیسم ، آرمانشهر، میدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.