بررسی شهر رشت از منظر پدافند غیرعامل (بلایای طبیعی : سیل و زلزله )

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_2145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 35
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم شادجلالی

چکیده

پدافند غیر عامل به عنوان مجموعه اقدامات غیر مسلحانه ای که باعث افزایش بازدارندگی کاهش آسیب پذیری ، تداوم فعالیت های ضروری ، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات و اقدامات نظامی می گردد ، در نظام برنامه ریزی و مدیریت و اجرایی کشور در قالب سیاست های کلان توسعه ای جایگاه خاصی دارد ، در این میان برنامه ریزی کالبدی و طراحی شهری به عنوان بخشی از سطوح بالای برنامه ریزی شهری یکی از اهداف خود را بر ایجاد بیشترین امنیت برای شهروندان از طریق کاهش سطح آسیب پذیری و بافت و طراحی مناسب و کالبد شهر در ارتباط با بحران ها و تهدیدها تصویر می نماید.با توجه به حساسیت موضوع امنیت شهروندی و تجربه تهدیدات جان و امنیت روانی شهروندان و با در نظر گرفتن تهدیدات روزافزون از طرف کشورهای قدرت طلب و همچنین با عنایت به جنگ های نابرابر امروزی موضوع احداث پناهگاه شهری و نحوه استحکام بخشی و مقاوم سازی سازه با در نظر گرفتن الزامات دفاع غیر عامل شاید کار ساده ای به نظر برسد اما به هر حال درصد بالایی از ساختمان های اداری در مناطق پر تراکم شهری با رفت و آمد بالا با درصد تهدید آسیب پذیری زیاد می باشد. لذا در نظر گرفتن تهدیدات و کاهش این تهدیدات با استفاده از تمهیدات دفاع غیر عامل در انتخاب زمین ، طراحی معماری ، سازه ، تاسیسات مکانیکی و برق می تواند میزان خسارت انسانی ، مالی و اسنادی را کاهش دهد.با توجه به وضعیت جغرافیایی استان گیلان و شهر رشت که از جمله مناطق جلگه ای با آب و هوای معتدل میباشد. ساختار شهری و عملکرد های آن اکثرا به صورت برنامه ریزی نشده موجود بوده لذا موضوع امنیت و دفاع غیر عامل از شهر در مقابل تهدیدات بیرونی و افزایش توان و اقتدار کالبد شهری و کاهش آسیب پذیری لزوم تدوین سیاست های کلی برای نهادینه کردن دفاع غیر عامل در شهر رشت بیش از پیش احساس می شود.

کلیدواژه ها

پدافند غیرعامل ، زلزله ، سیل ، بحران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.