واکاوی مدیریت هوشمند شهری در تاب آوری محلات

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_2099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 31
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد، شهرسازی,برنامه ریزی شهری، واحد الکترونیکی, دانشگاه آزاد اسلامی, تهران, ایران

الهام امینی

استادیارگروه شهرسازی, واحد پردیس, دانشگاه آزاد اسلامی, پردیس, ایران

چکیده

امروزه خسارت های ناشی از بحران های طبیعی و انسانی موجب شده است که تاب آوری یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه در شهرسازی باشد. شهر هوشمند نیز از راهبردهای جدید توسعه شهری میباشد که ابعاد مختلفی دارد، مدیریت هوشمند یکی از مولفه های لازم و ضروری در شکل گیری شهر هوشمند است که کمتر به آن پرداخته شده است . هدف اصلی این پژوهش واکاوی راهبردهای مدیریت هوشمند در تابآوری محلات شهری است . رویکرد مقاله حاضر رویکردی تبیینی و غیر اکتشافی است و پژوهش حاضر ماهیت نظری دارد؛ لذا روش تحقیق مقاله حاضر روش اسنادی و روش توصیفی است . این پژوهش به دنبال کمک به بحث فزاینده در مورد تاب آوری شهری است . این کار را از دیدگاه یک مدیر شهری انجام می دهد. در این راستا سه رویکرد مفهومی به موضوع را بررسی می کند. سپس راهبردهای مدیریت شهری فعلی در تهران را ارزیابی می نماید.این پژوهش به دنبال کمک به بحث فزاینده در مورد تاب آوری شهری است . این کار را از دیدگاه یک مدیر شهری انجام می دهد. در این راستا سه رویکرد مفهومی به موضوع را بررسی می کند. سپس راهبردهای مدیریت شهری فعلی در ایران را ارزیابی می نماید. سپس راهبردهای مدیریت شهری فعلی در تهران را ارزیابی می نماید و در انتها به ارائه راهبردهای مدیریت شهری هوشمند و تاب آور می پردازد. اجرای راهبردهای مدیریت هوشمند در محلات شهری ، می تواند به تابآوری کالبدی محلات کمک کند و با استفاده از آن، از منابع و زیرساخت های فناوری اطلاعات استفاده کرده و فرآیندهای مختلفی را بهبود بخشید.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری ،تاب آوری ، مدیریت هوشمند، محلات شهری ، تاب آوری کالبدی محلات.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.