بررسی پراکنش کاربری های درمانی و تاثیر آن بر روی ترافیک شهری مطالعه موردی : شهر تبریز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_2078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 35
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه اکبرزاده اهری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

حانیه سیوانی امیرخیز

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

توسعه و رشد فیزیکی پرسرعت و شتابان شهرها تغییرات خیلی زیادی را در ساخت کالبدی و کیفیت کارکردی آنها باعث شده است و بدنبال آن، مشکلات معضلات و نیازهای تازه ای را در حیطه ی برنامه ریزی شهری بوجود آورده است . شهر تبریز هم مثل همه ی کلانشهرهای کشور ایران این چنین بوده که بخاطر توسعه فاقد برنامه آن در سال های نزدیک و تمرکز و تراکم بیش از اندازه نوع کاربری ها بخصوص کاربری ها و خدمات پزشکی و درمانی در قسمت مرکزی مشکلات و مسائلی از قبیل کمبود پارکینگ نارسایی در سیستم حمل و نقل ، عدم انسجام در تردد عابرین پیاده و وسایل نقلیه درون شهر و آلودگی های زیست محیطی تولید شده از آن مواجه می گردد که با توجه به ارتباط دوجانبه میان ساختار کالبدی و فضایی و شبکه های حمل و نقل موجود به عنوان عامل ارتباط دهنده کاربری ها در سطح شهر تعیین کننده مقدار ترافیک شهری و رفتار ترافیکی باید مورد توجه اساسی قرار بگیرند تحقیق حاضر با اهدف شناخت پیامدهای نامناسب توزیع کاربری ها خدمات پزشکی بر ترافیک شهری و علل و نتایج آن در شهر تبریز انجام گرفته است . این پژوهش از نوع کاربردی توسعه ای و روش و بررسی آن تحلیلی توصیفی به همراه رویکرد سیستماتیک می باشد برای جمع آوری داده ها از روش اسنادی در برگیرنده نقشه ها و فایل های مرتبط به آن، کتابخانه ای مانند مقالات کتاب ها، طرح های توسعه شهری استفاده شده است . برای تجزیه و تحلیل داده ها هم از عملیات بافرینگ ، تراکم و بقیه موارد در نرم افزار Arc Gis استفاده شده است . نتایج تحقیق حاکی از آن است که اکثر کاربری های درمانی شهر تبریز در بخش مرکزی آن متمرکز شده که هم شبکه معابر نامناسبی دارد و هم محل تمرکز سایر کاربری های پراستفاده شهری می باشد که باعث ایجاد مشکلات ترافیکی و عدم دسترسی در زمان مناسب به کاربری درمانی می شود.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی کاربری زمین ، کاربری های پزشکی و درمانی ، ترافیک ، کلانشهر تبریز، Gis

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.