ارزیابی تحقق پذیری هویت بخشی فضاهای شهری با توجه به الگوی ایرانی - اسلامی در طرح جامع شهرایوانکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_2054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 32
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه هنرو و معماری پارس تهران -جمهوری

نسیم حسنی میانرودی

استاد دانشگاه هنرو معماری پارس. تهران شهرک غرب

چکیده

امروزه موضوع هویت و معنامندی در فضاهای شهری یکی از مسائل و چالش های پیش روی شهرسازان می باشد. علیرغم تبیین مسئله هویت در فضاهای شهری در محافل نظری اما متاسفانه همچنان در عمل شاهد آن هستیم که در عمل شهرها با مشکلات زیادی از این حیث روبرو هستند. در این راستا توجه به مبانی تفکرات الگوی ایرانی - اسلامی می تواند راهگشای بحران هویت در فضاهای شهری باشد . این تحقیق با هدف تحقق پذیری هویت مندی در فضاهای شهر با توجه به الگوی ایرانی اسلامی در طرح جامع شهر ایوانکی صورت پذیرفته است . روش این پژوهش آمیخته ای از روشهای کتابخانه ای و میدانی می باشد در بخش مطالعات میدانی از مشاهده و ثبت دادهها استفاده شده است .حوزه پایش از پژوهش ، خیابان انقلاب شهر ایوانکی می باشد و محقق سعی نموده در جهت گرداوری دادهها، با مطالعه و برداشت میدانی ، خیابان انقلاب شهر را با توجه به نوع کارکرد آن و فعالیت ها و تراکم ساختمانی پیرامون آن به عنوان نمونه انتخاب و به ۹ سکانس تقسیم می نماید تا به مشاهده الگوهای کیفی فضا و ثبت ابعاد اجتماعی از قرار فعل و انفعالات صورت گرفته و ... و ابعاد ادراکی و معناشناسانه فضا در آن محور بپردازد و فضا را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهد و نتایج کسب شده برای ارائه پیشنهادات برنامه ریزانه آماده بگردند.در پایان این تحقیق به این نتیجه گیری رسیدیم که برای هویت بخشی و بازگرداندن معنا مندی به فضای این شهر تعامل میان سنت و نوگرایی می تواند موثر واقع گردد. بنابراین این مسئله می تواند در برنامه ریزی های بعدی مورد توجه برنامه ریزان امر قرار بگیرد.

کلیدواژه ها

هویت پذیری ، معنامندی ، الگوی شهرسازی ایرانی اسلامی ، طرح جامع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.