چالش های حکمروایی خوب شهری در ایران و راهکارهای مواجهه با آن۱

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_2040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 21
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نظری

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه مازندران

کیانا اعتمادی

مدرس گروه شهرسازی دانشگاه سمنان و پژوهشگر دکترای شهرسازی دانشگاه تر بیت مدرس

چکیده

حکمروایی خوب شهری ازجمله اثربخش ترین و پایدارترین رویکردهای مدیریت شهری محسوب می شود که بر مبنای توسعه ای مردمسالارانه استوار است . این رویکرد بر مفاهیمی مانند مشارکت ، پاسخگویی و مسئولیت پذیری ، پذیرا و پاسخده بودن، عدالت محوری ، شفافیت ، اثربخشی و کارایی استوار است که به عنوان شاخص های حکمروایی خوب شهری شناخته می شوند.هدف اصلی این مقاله ، به بررسی چالش های حکمروایی خوب شهری در ایران و ارائه راهکارهای مواجهه با آنها اختصاص یافته است . روش تحقیق مطالعه حاضر با توجه به رویکرد حاکم بر فضای پژوهش ، توصیفی و تحلیلی بوده و جمع آوری دادهها به روش کتابخانه ای و با مطالعه اسناد و متون مرتبط و نیز مصاحبه از مسئولان و متخصصان شهری صورت گرفته است . همچنین با استفاده از روش تحلیل گفتمان، چالش ها و موانع ایجاد حکمروایی خوب شهری در ایران موردبررسی قرار گرفته اند. نتایج این پژوهش ، چالش های حکمروایی خوب شهری در ایران را در قالب چهار گزاره اصلی مشارکت پایین شهروندان، تمرکزگرایی و ضعف اختیارات حکومت محلی ، ناآگاهی شهروندان و عدم تناسب قوانین شهری و نیز ناهماهنگی و پراکندگی و عدم نظارت کافی بر کار مسئولان شهری دسته بندی می کند که در جهت بهبود هریک از آنها در مدیریت شهرهای ایران راهکارهایی نیز ارائه شدند.

کلیدواژه ها

حکمروایی خوب شهری ، مدیریت شهری ، چالش ها، راهکارهای مواجه ، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.