ارائه راهنمای طراحی شهری با رویکرد شهر دوستدار سالمند

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1968
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 41
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین مظفری میاندوآب

دانشجوی دکتری تخصصی طراحی شهری واحد بین الملل ارس تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

حسن ستاری ساربانقلی

دانشیار گروه معماری و شهرسازی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

چکیده

امروزه توجه به جایگاه و نقش سالمندان در نظام برنامه ریزی شهری و طراحی شهری از یک طرف و تحقق پذیری شهرهای دوستدار سالمند، از اولویت های اساسی در فرآیند برنامه ریزی است که بافت اجتماعی و تغییر ساختار سنی کشور و تحولات جمعیتی موجود که بهب پیر شدن جمعیت شهری می پردازد، نیز بر این امر تاکید دارد. در این میان آنچه از اهمیت زیادی در برنامه ریزی شهر دوستدار سالمند برخوردار است ، این است که بدون آگاهی از نیازهای اساسی و ابعاد سالمندی نمیتوان به برنامه ریزی در راستای رفاه روانی و اجتماعی این قشر پرداخت . از این رو هزینه هایی که افزایش جمعیت سالمند و توجه نکردن به این قشر بر جامعه تحمیل خواهد کرد، ضرورت پژوهش درباره این مسئله است . این تحقیق توصیفی در ابتدا به بررسی مفهوم طراحی شهری با رویکرد شهر دوستدار سالمند و بیان نیازهای اساسی این قشر در پفضاهای شهری پرداخته و در نهایت به ارائه راهکارهایی جهت بهبود فضاهای شهری جهت استفاده سالمندان می باشد. سطح کیفی فضاهای شهری موجود پایین تر از حد استانداردند و تا رسیدن به سطح مطلوب فاصله زیادی دارند. بنابراین پیشنهاد می گردد متولیان امر برای ایجاد رفاه سالمندان در شاخص های دارای کمترین حد استاندارد همت بیشتری به خرج دهند و با رفع کاستی ها و تامین نیازهای این قشر، رفاه و سرزندگی را برای سالمندان فراهم نمایند.

کلیدواژه ها

طراحی شهری، فضای شهری، سالمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.