مروری بر روش های مورد استفاده برای کاهش اثر آبشستگی پایه پل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1935
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 39
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه حاتمی زرگران

کارشناس ارشد مهندسی عمران، مدیریت منابع آب، دانشگاه رازی ، کرمانشاه، ایران

چکیده

پایه پل پرکاربردترین سازه های هیدرولیک در مهندسی اقیانوس، فراساحل و رودخانه است . پل ها از جمله مهمترین سازه های هیدرولیکی هستند که از دیر باز مورد استفاده بشر قرار گرفته است و نقش استراتژیک آن در مسائل گوناگون بر کسی پوشیده نیست . در نتیجه ، آبشستگی موضعی اطراف پایه پل ، پیش بینی جریان و تعامل آن به طور گسترده مورد توجه مهندسین عمران، مکانیک و دریا قرار می گیرد. آبشستگی اطراف پایه های پل یکی از عوامل اصلی خرابی پل است . لذا ارایه روشی برای کاهش آبشستگی موضعی امری ضروری است آبشستگی آب رودخانه اثر فاجعه باری بر سازه های مهندسی دارد. آنها را تحت شرایط خطرناک و مستعد نگهداری قرار می دهد. آسیب به سازه های هیدرولیکی و عمرانی ناشی از آبشستگی یک مشکل جهانی است و چندین دهه است که توسط بسیاری از محققین به صورت تجربی و عددی مورد مطالعه قرار گرفته است . در این مقاله آبشستگی اطراف پایه های پل به عنوان یک پدیده پیچیده توضیح داده شده و مشکل مقابله با اثر آبشستگی موضعی توضیح داده شده است مروری بر روش های مورد استفاده برای کاهش اثر آبشستگی پایه پل انجام شده است . مدلسازی دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) امکان تجزیه و تحلیل پدیده های پیچیده و پیش بینی تاثیر طیف گستردهای از پارامترهای عملیاتی بر ساختار محلی جریان چند فازی با تراکم را فراهم می کند. شبیه سازی های اولیه CFDعمدتا بر مدل تک فازی متمرکز بودند که به معادلات تجربی انتقال رسوب برای پیش بینی حرکت شن و ماسه نیاز دارند. مدل های شبیه سازی چند فازی CFD جدیدترین توسعه هستند. آنها انتقال رسوب را به عنوان یک جریان دانه ای برای پیش بینی حرکت ماسه و تجزیه و تحلیل عمق آبشستگی مدل سازی می کنند. اعتبار سنجی تجربی با استفاده از تونل آب عمومی انجام خواهد شد.

کلیدواژه ها

پایه پل ، آبشستگی ، CFD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.