بررسی و مقایسه ی روشهای ارزیابی پایداری طولی خط آهن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1848
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 32
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جبارعلی ذاکری

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی راهآهن، دانشگاه علم و صنعت ایران

سیدعلی مسیبی

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی راهآهن، دانشگاه علم و صنعت ایران

امیرحسن محمودی

کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی راهآهن، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

تامین ایمنی سیر و حرکت مهم ترین موضوع در مدیریت سیستم های حمل و نقلی است . از آنجایی که امروزه ساخت خطوط با جوشکاری پیوسته با توجه به مزایایی که دارد در اولویت راهآهن های دنیا قرار گرفته است ، جلوگیری از کمانش و گسیختگی ریل ها تحت اثر نیروی طولی اهمیت بیشتری پیدا کرده است . در ریل های با جوشکاری پیوسته امکان انبساط و انقباض ریل ها فراهم نیست و به همین دلیل نیروهای طولی با شدت بزرگی در آنها ایجاد می شود. نیروی طولی فشاری می تواند باعث کمانش ۱ ریل و نیروی طولی کششی می تواند باعث گسیختگی ریل شود. در این مقاله روشهای متعددی که برای ارزیابی پایداری طولی خط آهن استفاده می شوند، معرفی شده است و به تجربیات استفاده از این روشها در کشورهای مختلف اشاره شده است . در بخش آخر این مقاله روشها با یکدیگر مقایسه شدهاند و مزایا و معایب هر کدام ذکر شده است . مقایسه ی بین روشها نشان می دهد که پرهزینه ترین و سادهترین روش ارزیابی پایداری طولی ، روش بریدن ریل است ؛ مخربترین روشها، روش بریدن ریل و ایجاد سوراخ روی ریل هستند؛ سریع ترین روش، استفاده از ماشین زیرکوب است و در نهایت پرکاربردترین روشها در صنعت راهآهن ، روش استفاده از کرنش سنج و استفاده از دستگاه VERSE هستند.

کلیدواژه ها

نیروی طولی ، کمانش خط آهن ، دمای تعادل ریل ، پایداری طولی خط آهن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.