بررسی عوامل موثر بر مدیریت نخاله کارگاههای ساختمانی مناطق شهری - مطالعه موردی شهر سنندج

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1844
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 33
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید استادنوروزی

دکتری تخصصی عمران و مدیر یت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین الملل کیش، کیش، ایران

بابک امین نژاد

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن، رودهن، ا یران

علیرضا لرک

استادی ار گروه مهندسی عمران، واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، صفادشت، ا یران

چکیده

دلایل متعددی در میزان بالای تولید نخاله های ساختمانی وجود دارد که از مهمترین این عوامل می توان به آگاهی پایین دست اندرکاران، نبود سیاست واضح برای اجرای قانون و استفاده از فناوریهای قدیمی را اشاره کرد. صنعت ساخت و ساز به طور فزاینده ای به ترویج شیوه های پایدار CWM بر پایه اصول سه گانه کاهش ، استفاده مجدد و بازیافت نیازمند است . برانگیختن حساسیت طراحان و برنامه ریزان و مدیران تدارکات ساختمانی نسبت به نقش طراحی و برنامه ریزی در کاهش یا افزایش ضایعات ساختمانی موجب بهبود روند ساخت و ساز ، کاهش هزینه ها و دفن زباله کمتر می شود. این پژوهش در راستای کاهش ضایعات ساختمانی به دنبال بررسی تاثیر تصمیمات طراحان و مجریان بر ضایعات ساخت در فرآیند طراحی و اجرا می باشد. از آنجا که بسیاری از پارامترهای مهم و عملکردی ساختمان از جمله سیستم ها، تجهیزات و مصالح از تصمیمات مرحله طراحی جریان می یابند؛ فرآیند برنامه ریزی و طراحی معماری می تواند نقش مهمی را در کاهش ضایعات ساختمانی و استخراج مصالح از منابع طبیعی ایفا کند. همچنین نحوه اجرا و مدیریت پروژه و کارگاه در هنگام ساخت نقش کلیدی را در جهت کاهش ضایعات ایفا می کند. این پژوهش با رویکرد سیستماتیک به دنبال شناسایی و اجرای این فرصت ها در سطح شهرستان سنندج می باشد. همچنین تصمیمات اتخاذ شده در طول فرآیند طراحی پروژه مذکور، تعیین کننده میزان ضا یعات ساختمان در طول مرحله اجرا می باشند. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش ANP فازی استفاده می شود. نتایج نشان داد که شاخص فنی (A۳) بیشترین نزدیکی را به جواب ایده آل مثبت و بیشترین فاصله را از جواب ایده آل منفی دارد و اولویت نخست مدل مدیریت نخاله کارگاههای ساختمانی مناطق شهری از لحاظ معیارهای موردنظراست .

کلیدواژه ها

مدیریت نخاله ، نخاله کارگاههای ساختمانی ، ضایعات ساختمان، مدیریت پروژه،مناطق شهری ، سنندج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.