مطالعه پدیده قوس زدگی خاک در رمپ تونل ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1766
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 17
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدارشاد اسدپور

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس

علی اکبر گلشنی

دانشیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس،

چکیده

هزینه های بالای گودبرداری باعث ایجاد انگیزهای برای مطالعه ی بیشتر بر روی سنگ و خاکها شده تا راهی برای کم کردن هزینه ها پیدا شود. یکی از این راهها پدیدهی قوسزدگی است . در پژوهش پیش رو با استفاده از روش حل عددی المان محدود و در فضای نرم افزار plaxis ۳D پس از صحت سنجی نرم افزار، به ساخت و تحلیل مدلهایی با مشخصات هندسی متفاوت پرداخته شده است . از جمله این متغییرهای هندسی فاصله بین شمع ها، عمق گود و طولگیرداری است . با توجه به آنالیزهای صورت گرفته ، فاصله ۵ تا ۶ برابری قطر شمع ، فاصله ای مناسب برای شمع ها جهت ایجاد قوس در فاصله میان شمع ها است (ملاحضات مربوط به جابه جایی در صورت وجود سازه یا تاسیسات در مجاورت گود باید برای هر پروژه لحاظ گردد). همچنین نشان داده شد با افزایش فاصله بین شمع ها، روند افزایش بیشترین جابه جایی تشدید می گردد. بررسی خروجی ها نشان داد که عمق قوس تشکیل شده در عمق گود کاهش می یابد .

کلیدواژه ها

قوس زدگی خاک، شمع نگهبان، مدلسازی سه بعدی ، پلکسیس ، اجزا محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.