ارزیابی مقاومت در برابر ضربه بتن بازیافتی حاوی سنگدانه های آجر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1746
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم ابراهیمی لاکمه سری

دانشجوی دکتری مهندسی عمران _ مهندسی و مدیریت ساخت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور ، ایران

میثم مظفری بندبونی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران – زلزله ، موسسه غیرانتفاعی دیلمان لاهیجان ، ایران

محدثه کلائی موخر

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، موسسه غیرانتفاعی لامعی گرگان ، ایران

محمدرضا مظفری بندبونی

دانش آموخته کارشناسی مهندسی عمران ، دانشکده فنی دانشگاه ملایر ، ایران

چکیده

امروزه افزایش ساخت ساز باعث کمبود مصالح ساختمانی در سرتاسر جهان شده است.. از طرفی لزوم حذف نخاله های ساختمانی، حفاظت از محیط زیست، استفاده بهینه از منابع و مصالح بازیافتی و اقتصادی بودن ساخت و ساز باعث شده است تا بتوان مصالح بازیافتی را به عنوان یک منبع جایگزین مناسب مطرح نمود. از جمله مصالح بازیافتی مختلف، نخاله های آجر بازیافتی است. بتن حاوی نخاله های آجر بازیافتی عالوه بر بارگذاری استاتیکی احتمال قرار گیری آن در معرض انواع بارهای دینامیکی را افزایش داده است. در این مطالعه سعی بر آن است با ساخت نمونه های بتنی حاوی نخاله های آجر بازیافتی در شرایط عمل آوری کامال محیط آزمایشگاه ، کامال مرطوب، محیط آزاد بدون هیچ گونه محافظت ، ۳ ، ۷ و ۱۴ روز مرطوب و تا رسیدن به سن آزمایش در محیط آزمایشگاهی عملکرد این بتن را در برابر مقاومت فشاری، مقاومت کششی و بارهای ضربه ای مورد ارزیابی قرار داد. نتایج حاصل نشان می دهد نمونه های ساخته شده با مصالح آجر ضایعاتی با درصدهای جایگزینی مختلف، مقاومت فشاری و مقاومت کششی خود را برای مصالح درشت دانه در سن ۳روزگی و برای مصالح ریزدانه در سن ۷ روزگی بدست آورد. مقاومت فشاری و مقاومت کششی آجر ضایعاتی روند کاهش را دارد. مقاومت ضربه ای بتن با درصدهای مختلف جایگزینی مصالح درشت دانه در محیط آزمایشگاه نسبت به سایر سیستم های عمل آوری عملکرد بهتر را نشان داد. مقاومت ضربه ای مصالح ریز دانه با درصدهای مختلف جایگزینی آجر ضایعاتی در شرایط کامال مرطوب بیشتر از سیستم های عمل آوری دیگر است. مقاومت ضربه ای با حضور آجر بازیافتی در اکثر موارد نسبت به بتن شاهد کاهش پیدا کرده است.

کلیدواژه ها

بتن، آجر بازیافتی، مقاومت ، ضربه، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.