بررسی مطالعات در خصوص خوردگی فولاد گالوانیزه در شرایط آب و هواییو محیطی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1729
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 35
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جبارپورآخته خانه

آذربایجان غربی، سلماس، شهرداری سلماس

حجت هدایت پور

آذربایجان غربی، سلماس، شهرداری سلماس

چکیده

مقدمه: فولاد گالوانیزه می تواند در شرایط جوی، دارای رطوبت، محیط اسیدی یا قلیایی و دمای محیط واکنش نشانبدهد، عواملی در تعیین مناسب بودن استفاده از فولاد گالوانیزه برای یک سازه باید در نظر گرفته شوند. هدف از اینمطالعه بررسی نتایج مطالعاتی است که در جهان در خصوص خوردگی فولاد گالوانیزه در شرایط آب وهوایی و محیطیخاص انجام شده است می باشد.روش کار: با استفاده از کلمات کلیدی "خوردگی"، "فولاد"،"فولاد گالوانیزه"، " آب و هوا"، "محیط" به فارسی ومعادل انگلیسس کلمات جستجویی در پایگاه های اطلاعاتی IEEE Xplore، ScienceDirect ، Scopus وGoogle Scholar تا ۲۰۲۳ انجام شد و در جستجوی اولیه از میان ۸۲ مقاله فارسی و انگلیسی جستجو شده،عناوین تکراری حذف و خلاصه مقالات مورد مطالعه قرار گرفتند و در نهایت ۹ مقاله وارد انتخاب شدند و نهایتا سهمقاله که خوردگی فولاد را در شرایط جوی و محیطهای مختلف بررسی کرده بودند انتخاب و یافته ها با هم مقایسه ووارد مقاله شدند.یافته ها: در سه مطالعه ای که انتخاب و نتایج آن ها مقایسه شد مشخص شد که شرایط جوی مانند بارش باران، برف،رطوبت، شوری و یا اسیدیته بالا، از عوامل مهم در تاثیر بر خوردگی فولاد گالوانیزه در سازه، میتواند باعث تغییر درخواص مکانیکی و ظاهری فولاد گالوانیزه شود. محصولات خوردگی روی، اکسید روی و هیدروکسید روی و نمک هایپایه روی، شامل آنیون ها مانند کربنات، کلرید و سولفات، هیدروکسی کربنات روی و... می باشند.بحث و نتیجه گیری: نرخ خوردگی با کلرید، سولفات و رطوبت همبستگی زیادی دارد . محصولات خوردگی سولفات در فولادگالوانیزه در محیط دریایی بیشتر از محیط های دریایی شهری و در محیط دریایی شهری بیشتر از دریایی صنعتی ودر محیط های دریایی صنعتی بیشتر از صنعتی شهری است.

کلیدواژه ها

خوردگی"، "فولاد"،"فولاد گالوانیزه"، " آب و هوا"، "محیط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.