تحلیل و بررسی تاثیر پارامترهای مختلف برروی درصد انتقال بار به ستون و فاکتور تمرکز تنش در ستونهای سنگی بر روی خاک ریزدانه ارومیه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1647
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 32
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا صمدی

دانشجوی ارشد ژئوتکنیک ، دانشگاه آزاد اسلامی ، ارومیه ، ایران

پیمان حمیدی

استادیار گروه عمران واحد ارومیه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، ارومیه ایران

چکیده

ضعف خاک محل گاهی موجب می شود که احداث سازه های سنگین بر روی خاک با مشکل مواجه گردد. به مقا وم سازی و بهبود شرایط خاک زیر پی و سازه عملیات بهسازی خاک گفته م ی شود و خود دارای انواعی است که بهسازی به روش ستون های سنگ ی یکی از مطمئن ترین و بهترین شیوه های آن می باشد و در دستور کار این تحقیق علمی قرار دارد. بهسازی خاک توسط ستونهای سنگ ی برای پایدارسازی یکی از روشهای مرسوم بهینه سازی خاک می باشد . ستونهای سنگی به طور عمده در خاکهای چسبنده برای بهبود مقاومت برشی ، کاهش نشست ها ی اضافی و سرعت بخشیدن به عملیات زهکشی آب توسط زهکش های افقی ، مورد استفاده قرار می گیرند. در این پژوهش به بررسی و تجزیه و تحلیل تاثیر پارامترهای مختلف بر روی رفتار خاک ریزدانه تسلیح شده با ستونهای سنگی پرداخته می شود. نتایج این تحقیق نشان می دهد که افزایش قطر ستون های سنگی ، کاهش فاصله ی بین آنها ، کاهش میزان سربار ، افزایش ضر یب چسبندگی خاک ، افزایش زاویه اصطکاک داخلی خاک و افزایش نسبت مدولار منجر به افزایش درصد انتقال بار به ستون سنگی می شود. همچنین افزایش قطر ستون های سنگ ی ، کاهش فاصله ی بین آنها ، کاهش میزان سربار ، افزایش ضریب چسبندگی خاک ، افزایش زاویه اصطکاک داخلی خاک و افزایش نسبت مدولار منجر به افزایش فاکتور تمرکز تنش می گردد.

کلیدواژه ها

خاک ریزدانه ارومیه ، پارامتر های مکانیکی ، فاکتور تمرکز تنش ، درصد انتقال بار به ستون ، بهسازی خاک ، ستون سنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.