روشهای مدلسازی اندرکنش خاک-سازه: مروری بر تحقیقات گذشته

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1604
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 52
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کیانی

کارشناس ارشد مهندسی عمران گرایش سازه، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل ، ایران،

هوشیار ایمانی کله سر

دانشیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل ، ایران

چکیده

این مقاله به بررسی انواع روشهای مدلسازی اندرکنش خاک-سازه در تحقیقات گذشته می پردازد. در واقعیت ، سازهها بر روی بستر خاک قرار می گیرند و در مدلهای ساده سازی شده بستر سازه به صورت صلب در نظر گرفته می شود. اعمال آثار اندرکنش خاک-سازه باعث می شود رفتار واقعی تری از سازهها نشان داده شود هم چنین لحاظ آثار اندرکنش خاک-سازه باعث تغییر رفتار و خصوصیات دینامیکی سازهها می شود. بدین منظور سه روش مدلسازی اندرکنش خاک-سازه از جمله روشهای تحلیلی ، عددی و تجربی مورد بررسی قرار می گیرند تا مزایا و معایب هر مفهوم در اختیار خواننده قرار گیرد. نتایج تحقیقات پیشین نشان داد که روشهای عددی به دلیل پیچیدگی ها و دقت بالایی که در محاسبات دارد زمانبر است و نیز هزینه های انجام زیادی را در پی خواهد داشت . به همین دلیل مهندسین سازه تمایل چندانی به استفاده از این روشها در کارهای عملی را ندارند ولی روش کامل و واقعی تری بوده و وضعیت تنش ها و تغییر شکل های داخلی خاک را هم نشان می دهند. در حالی که مدلهای تحلیلی با وجود دقت زیادی که دارد سادهتر بوده و حجم محاسبات کمتری دارد . به دلیل مستقل بودن فنرهای قائم از یکدیگر، با وضعیت واقعی خاک که محیطی پیوسته است ، تطابق ندارد. البته باید توجه داشت که از دید مهندسین سازه آنچه حائز اهمیت می باشد، اثر اندرکنش بر پاسخ رفتار رو سازه است . مطالعات تجربی هم تکرار روشهای فوق در مسائل اندرکنش خاک-سازه است .

کلیدواژه ها

اندرکنش خاک-سازه، مدلهای تحلیلی ، روشهای عددی ، مدلهای تجربی خاک-سازه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.