بررسی ارتباط معماری اسلامی مبتنی بر هنر اسلامی با تاکید بر بیانیه گام دوم انقلاب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1500
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 41
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلمان محمدبیگی دهقی

دانشجوی دکتری دانشگاه ادیان و مذاهب قم

چکیده

برای تحقق توصیه های رهبری نباید از نقش آفرینی شهر به عنوان بستر تحقق سیستم های تمدنی غافل شد. امروزه معضل اساسی در شهرهای ایران اسلامی تبعیت و پیاده سازی مکتب لیبرالیسم در ساختارهای برنامه ریزی و مدیریتی شهر است . به دلیل تفاوتهای بنیادین بین مکتب الحادی لیبرالیسم و اسلام تا هنگامی که مدیران و برنامه ریزان شهری به ضرورت توجه و پرداختن به الگوهای اسلامی و منطبق با فرهنگ ایرانی پی نبرند در تحقق گام دوم با مسئله روبرو خواهیم بود. یکی از مهمترین بخش های هنر و از مهمترین بخش های زندگی انسان، که بعد از انقلاب اسلامی ایران کم در مورد آن تحقیق شده است و مورد کم لطفی اقشار تاثیرگذار جامعه قرار گرفته است ، بحث معماری و شهرسازی بر اساس مکتب حقیقی اسلام است . بحثی که اخیرا رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران شخصا در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در این موضوع وارد شدند و با مطرح کردن سبک زندگی ، خواستار توجه قشر نخبه و تاثیر گذار، خصوصا جوانان مومن و متفکر در این عرصه شدند. حال سوالی مطرح می شود که چرا به موضوع معماری با توجه به تعدد معماران و کارشناسان شهرسازی پرداخت نشده است وچرا اینقدر معماری در کشور آشفته است . هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط معماری اسلامی مبتنی بر هنر اسلامی با تاکید بر بیانیه گام دوم انقلاب بود. روش انجام این پژوهش به صورت توصیفی بود و نتایج این پژوهش نشان داد که حوزه هنر و به ویژه معماری اسلامی و پتانسیل های ویژهای که در این نوع معماری وجود دارد؛ می تواند جامعه را برای برداشتن گامهای استوار مبتنی بر جهان بینی اسلامی در آینده راهنمایی نماید.

کلیدواژه ها

معماری اسلامی ، هنر اسلامی ، برنامه ریزان شهری ، معماری آشفته ، بیانیه گام دوم انقلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.