تاثیر محتوا بر فرم های گرافیکی در صفحه آرایی جلد کتاب های کودکان از سال ۱۳۸۰ لغایت ۱۴۰۰در ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1412
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فوزیه خادم

دانشجوی کارشناسی ارشد، ارتباط تصویری ، موسسه آموزش عالی هنر ، شیراز، ایران

تورنگ چماچم

استادیار، رشته ارتباط تصویری ، موسسه آموزش عالی هنر ، شیراز، ایران

چکیده

به دلیل نقش نقش بالای محتوای کتاب در اطلاع رسانی ، آموزش و پرورش و ترویج فرهنگ صحیح ، دارای اهمیت بسازایی می باشدوپیرو این مطلب ، تصویرسازی و صفحه آرایی بر روی جلد کتابهای کودکان و نوجوانان نقش بسیار مهمی پیدا می کند. از بهترین فعالیت طراحان گرافیک دنیا امروزه می توان به طراحی جلد کتاب اشاره کرد. همانگونه که در فصول قبل بیان شد، طراحی هر فرایند گرافیکی لزوما به پیدا نمودن یک ایده مناسب و تنظیم آن ایده و در اخر مراحلی که در فصول بالا به آن اشاره شد، ختم نمی شود، بلکه سیستم دیگر طراحی ، آماده سازی شرایط کاری ویا اجرای رسامی شرایط فنی طرح می باشدرا برای تولید در مراحل لیتوگرافیف چاپ و صحافی و د رنهایت خلاصه تولید نهایی طرح و در این بخش طراحی کاری فوق العاده حساس است که بدون انجام آنها، هیچ گاه ایده و طرحها، جنبه ی عملی و هنری تکثیر پیدا نخواهد نمود.در نهایت با توجه به موارد بیان شده در فصول قبل نتیجه گیری نهایی بیان می کند که نیاز به مطالعه ابتدایی هر کتاب داستان و توجه به مسائل ریز و درشت داستان در مرحله ابتدایی طراحی جلد کتاب می باشد. در این مورد باید توجه داشت که داستان در مورد چه مباجثی صحبت می کند و چخ مواردی را در بر دارد که بتوان بر اساس ان طراحی را به گونه ای پیش برد تا هم کودک از تصویر جلد کتاب لذت ببرد و مشوق مطالعه کودک شود و هم اینکه با مطالب درون داستان همخوانی داسته باشد. رنگ و همچینین ظرافت کودکانه و خلاقانه در این موضوع بسیار حائز اهنیت می باشد.در این پژوهش به بررسی تصاویر ۱۰ کتاب کودک در حوزه داستانی پرداخته شد که تصویر جلد و محتوای مطالب درون کتاب مورد ارزیابی قرار گرفت . در نهایت تمام طراحی ها مجدد توسط خودمان انجام پذیرفت و بنا به نوع محتوای داستان و همچنین مخاطب وسن مخاطب طراحی جدید تری ارائه شد که در فصل چهارم تماما به ان هم از نظر طراحی و هم از نظر مضمون جلد رداخته شده است .

کلیدواژه ها

گرافیکی ، صفحه آرایی ، ایران، تاثیر محتوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.