بررسی و خوشه بندی پژوهشهای حفاظت و احیا میراث صنعتی ایران (۱۳۸۹-۱۴۰۲)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1310
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 31
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رفیع رئوفی احمد

دانش آموخته کارشناسی ارشد مرمت و احیای بناها و بافتهای تاریخی، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

باز زنده سازی، تغییر کاربری و استفاده مجدد از میراث صنعتی مهمترین ابزار موجود برای حفاظت و احیا میراث صنعتی ایران در پژوهشهای یک دهه گذشته بوده است. در این پژوهش ۲ رساله دکتری، ۷۳ پایان نامه کارشناسی ارشد و ۶۹ مقاله در مورد تغییر کاربری، استفاده مجدد و باز زنده سازی میراث صنعتی منتشر شده به زبان فارسی از تعداد ۲۵۱ پژوهشگر این عرصه در ایران بین سالهای ۱۳۸۹ تا پایان ۱۴۰۱ را بررسی کردیم. نتایج بدست آمده نشان می دهد که مهدوی نژاد، حناچی، حقیقت بین، فیضی هسته مرکزی پژوهشگران را شکل داده و کلید واژگان »میراث صنعتی«، »معماری صنعتی « و »منظر پسا صنعتی« بیشترین تکرار، »باز زنده سازی«، »حفاظت«، »استفاده مجدد«، »احیا«، »باز آفرینی« و »تغییر کاربری« دارای بیشترین مقدار شاخص راهبردهای مورد استفاده و دانشگاههای »پردیس هنرهای زیبای تهران«، »تربیت مدرس«، »علم و صنعت« و »هنر اصفهان« دارای بیشترین پژوهشها هستند. بررسی و خوشه بندی روند فکری پژوهشگران برتر نشان میدهد که ۱.هویت میراث صنعتی ۲. شناسای ارزشهای میراث صنعتی ۳.گردشگری در میراث صنعتی ۴.راهبردهای حفاظت و احیا موضوعات اصلی این پژوهشها است.

کلیدواژه ها

میراث صنعتی، معماری صنعتی، مناظر پسا صنعت، باز زنده سازی، تغییر کاربری، استفاده مجدد، احیا، حفاظت و باز آفرینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.