کاربرد هندسه و رونوی در طراحی معماری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0979
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی مولایی

استاد یار، دانشگاه بوعلی سینا، گروه معماری ، همدان، ایران

صدیقه صالحی

کارشناسی ارشد، دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

از زمانهای گذشته ، الهام از طبیعت در معماری مورد توجه و استفاده قرار می گرفته است . این الهامگیری از طبیعت که در نقوش موجود در پوست حیوانات و گیاهان دیده می شود، می تواند مورد توجه معماران در طراحی آن ها قرار گیرد. یکی از حوزههای مهم در ریاضیات که به بررسی اشکال دو بعدی و سه بعدی هندسی ، از دیدگاه ابعاد و اندازهها و محاسبه حجم و مساحت می پردازد، هندسه ورونوی است که توسط مجموعه ای از نقاط تصادفی شکل میگیرند و ساختاری چند ضلعی دارند که امروزه در بسیاری از علوم از جمله معماری و طراحی شهری نیز رواج یافته اند. هندسه ورونوی به معماران این امکان را می دهد تا از الگوها و الهامات طبیعی در ساختارهای معماری و بهینه سازی فضا استفاده کنند. در این مقاله ابتدا به معرفی هندسه ورونوی و سپس به بررسی کاربردهای آن در طراحی معماری و طراحی شهری می پردازیم .

کلیدواژه ها

ورونوی ، پارامتریک ، بهینه سازی ، نور روز، توپولوژی ، متریال.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.