به کارگیری معماری بوم گرا و با هویت بندرکلاهی در طراحی اقامتگاه بومگردی به منظور رونق گردشگری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0962
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صفورا اسلامی مازغی

کارشناسی ارشد، گروه معماری ، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی ، بندرعباس، ایران

هوبه تحویلداری

استادیار، گروه معماری ، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی ، بندرعباس، ایران

چکیده

با توجه به اهمیت به کارگیری معماری بوم گرا و با هویت در طراحی اقامتگاه های بوم گردی ، این مقاله به دنبال دستورالعملی است که در آن سازگاری طرح معماری با بستر پروژه صورت گرفته باشد و یکپارچگی و انسجام در محیط ایجاد گردد. لذا طراحی مجموعه بوم گردی در شهرهای بندری توام با استفاده از مفاهیم و ارزشهای اسلامی و معنوی برگرفته شده از طبیعت منطقه ، می تواند علاوه بر ایجاد فضایی برای تقویت آسایش و رفاه مراجعین و مسافرین مراجعه کننده به مناطق بندری ، به نوعی تداعی کننده مفاهیم معنوی نهفته شده در دل دریا در قالب فرم و کانسپت مجموعه های ساخته شده باشد که در پژوهش پیش رو به این مفاهیم و رابطه آن با کانسپت معماری اشاره خواهد شد. بنابراین سوالاتی که در این پژوهش دنبال می شود این است که : برای طراحی مجموعه بوم گردی در بندر کلاهی بر اساس شاخص های معماری بوم گرا و با هویت از چه راهکارهایی می توان استفاده کرد؟ با توجه به اینکه در این پژوهش از روش تحلیلی و توصیفی و تطبیقی استفاده شده و روش گرداوری اطلاعات اسنادی و کتابخانه ای است ابتدا با جستجو در پایگاهها و سایت های اینترنتی و بانک های مرکز تحقیقات کامپیوتری ، اطلاعاتی و استنادی انجام گرفته است . با توجه به تعاریف و مبانی نظری مطرح شده و بررسی نمونه های مشابه خارجی و داخلی و همچنین ویژگی های معماری و اقلیمی بندر کلاهی می توان نتیجه گرفت که بهرهگیری از الگوهای فرمی ، الگوهای رفتاری و الگوهای اقلیمی ، همچنین پتانسیل های کالبدی -تاریخی ، فرهنگی -اجتماعی و اقلیمی بندر کلاهی و معماری بومی منطقه در طراحی مجموعه بوم گردی موجب تحقق معماری با هویت و بوم گرا در این بنا خواهد شد

کلیدواژه ها

معماری بوم گرا، اقامتگاه بوم گردی ، هویت معماری ، بندر کلاهی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.