باغهای شفا(باغ درمانی ) با تاکید بر معماری ارگانیک (نمونه موردی بیمارستان امام سجاد شهر یاسوج)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0922
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 43
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه سادات جمالیان پور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، گرایش منظر از دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

محمدمهدی ضرابی

دانشیار، گروه مهندسی علوم باغبانی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

چکیده

بیماری های روحی و روانی در عصر حاضر به یکی از معضلات جدی در جوامع تبدیل شده است ، که این موضوع به دلیل زندگی در شهرها و مشاغلی است که افراد برای کسب درآمد، ناگزیر به سپری کردن اکثر اوقات فراغت خود، شدهاند. لذا با پیشرفت های تکنولوژی و شهرنشینی ها و مشکلات ناشی از آن به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و زمینه ساز اختلالات روانی شده است ؛ که در بلند مدت به بیماری های روانی و افسردگی های ناشی از آن که به بیماری همه گیر تبدیل شده است . که فضاهایی ، تحت عنوان باغهای شفا که محیطی آرام و فرحبخش که فرد در آن احساس آرامش می کند را به وجود آورده است . در طول تاریخ از این باغها، تحت عنوانهای مختلف ، استفادههای متعددی می شده است . بنابراین طراحی چنین فضاهایی با الگوهای طبیعی و همسو شدن با معماری ارگانیک ، این باغها را در رسیدن به هدفشان که شفابخشی و آرامش روحی افراد استفادهکننده است را بیشتر کند. لذا افزایش سلامت وشفای جسمی و روحی در قالب معماری ارگانیک و الهام از ایده باغ ایرانی می تواند در رسیدن به هدف، که داشتن جامعه ای سالم ومفرح است را تسریع بخشد و سلامت جسم و روح جامعه را تضمین کند.در پژوهش حاضر تلاش شده که به جهت مهم بودن رسالت باغهای شفابخش به تشریح این موضوع با تاکید بر معماری ارگانیک و نمونه موردی بیمارستان امام سجاد یاسوج پرداخته شود. لذا از گیاهانی که خاصیت دارویی داشته یا در روند شفابخشی نقشی داشته با توجه به الگوهای باغ ایرانی ، تحریک حواس انسانی و مهم بودن این موضوع که جامعه و محیط های اجتماعی ما نیاز به طراحی چنین فضاهایی دارند را عنوان کند که باغهای شفا با رویکرد معماری ارگانیک می تواند گام مهمی در سلامت جسم و روح جامعه ایجادکند.

کلیدواژه ها

باغهای شفا، معماری ارگانیک ، بیماری های جسمی و روانی ، احساس آرامش ، باغ ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.